Violet Burgers verloor haar man
Foto van Eva Jinek

Weduwe van drama bij stadion FC-Twente, hoort van onze redactie dat vervolging stopt

Violet Burgers verloor haar man Peter in 2011 toen het dak van het FC Twente stadion instortte en hij verongelukte. Hij was daar aan het werk voor de grote verbouwing van het nieuwe stadion van de voetbalclub. Ondanks dat het duidelijk is dat er fouten zijn gemaakt door de bouwbedrijven die de klus aannamen, is er na zes jaar nog steeds geen rechtszaak van de grond gekomen. Sterker nog, Violet moest via onze redactie vernemen dat de verdachten niet worden vervolgd. Violet was enorm geschrokken. 

Still from video

Violet Burgers (29) verloor haar man Peter. De Oldenzaler was 24 jaar toen hij overleed. Hij was vader van twee kinderen van destijds allebei 1 jaar. De één is 11 maanden ouder dan de ander. Violet weet niet of ze het nodig vindt dat er mensen gestraft moeten worden, maar ze geeft wel aan moeite te hebben met de huidige situatie: "Telkens als mensen vragen hoe ik me nu voel, weet ik niet goed wat ik moet antwoorden."

Haar man Peter was er trots op om 'voor FC Twente te mogen werken', vertelt Violet. Juist daarom heeft ze er geen moeite mee de club nog te bezoeken. "Ik vind het fijn als ik bij FC Twente ben, omdat ik weet dat Peter hier veel lol heeft beleefd. Hij schepte er zelfs over op dat hij hier werkte. Het stadion is dus geen moeilijke plek voor mij."