Is Natalee Holloway gevonden?
Foto van Eva Jinek

Een mogelijke doorbraak in de zaak Natalee Holloway

Is het 18-jarige Amerikaanse meisjes dat 12 jaar geleden verdween op Aruba eindelijk gevonden? Vader Dave Holloway, die samen met privédetective T.J. Ward onderzoek deed naar de verdwijning van zijn dochter, zegt menselijke resten gevonden te hebben in een achtertuin in Aruba. Dit naar aanleiding van een tip van een oud-huisgenoot van de beste vriend van oud-verdachte Joran van der Sloot. Patricia Cronie, verslaggever voor de Wereldomroep op Aruba in de tijd dat deze zaak speelde, gaat in op dit nieuws. 

Beeld van de video

GHB in haar drankje

Dave Holloway en T.J Ward deden hun verklaring in het NBC-programma 'Today'. Het verhaal achter deze vondst is volgens de tipgever dat Joran toentertijd GHB in het drankje van Natalee had gedaan. Zij zou vervolgens gestikt zijn in haar braaksel. Joran zou het meisje daarna samen met zijn vader Paul hebben begraven in deze achtertuin.

Alles valt en staat bij DNA-onderzoek

Of het een doorbraak is, dat weet Patricia niet, maar het is in elk geval een nieuw geluid, Maar alles valt en staat bij het DNA-onderzoek. In het verleden zijn er volgens haar verschillende geruchten geweest dat er iets gevonden zou zijn, wat telkens niet waar bleek te zijn. Volgens de vader duurt het drie weken tot een maand om met DNA-onderzoek duidelijk te krijgen of het inderdaad om Natalee Holloway gaat. 

In de begintijd

Volgens Patricia heeft de vader met Gabriel gesproken, die samenwoonde met iemand dichtbij Joran. Dat er beweerd wordt dat de vader van Joran meegeholpen zou hebben, is volgens Patricia niet nieuw. Vooral in de begintijd van de verdwijning van Natalee deed dit verhaal de ronde. Advocaat Paul van der Sloot, in 2010 gestorven, is toen ook gearresteerd, maar ook weer vrijgelaten. Volgens Patricia werd gesuggereerd dat hij door zijn machtige positie de hand boven het hoofd van Joran hield.

Meer dan vreemd

Naar aanleiding van dit nieuws sprak Patricia met het OM op Aruba. Zij waren volgens haar nog niet ingelicht. Eerder dit jaar had vader Holloway wel contact met het OM over diezelfde tip. Toen werden er door de Arubaanse politie ook resten gevonden, maar dat bleken botten van dieren te zijn. Nu is hij dus zelf aan de slag te zijn gegaan en lijkt hij zelf iets gevonden te hebben. Maar dat de vader van Natalee deze botten heeft meegenomen en niet heeft afgegeven, is meer dan vreemd. Volgens Patricia is het zelfs strafbaar om menselijk resten in een strafzaak mee te nemen. 

Goede reclame?

Wat nog meer opmerkelijk is, is de timing van de vondst en het naar buiten brengen van het nieuws hierover. De vader van Natalee geeft dit interview nét op het moment dat er een zesdelige serie begint, 'the disapperance of Natalee Holloway'. Zou het dan toch een soort promo zijn van deze spannende tv-serie?

Aruba wil dat het opgelost wordt

In elk geval zou Aruba gebaat zijn bij het oplossen van deze zaak. Volgens Patricia leeft het eiland van het Amerikaans toerisme. Deze zaak heeft Aruba veel kwaad gedaan. 

Joran zelf zit op dit moment een celstraf van 28 jaar uit in Peru voor de moord op Stephany Flores Ramirez (21).