Foto: Youtube
Foto van Eva Jinek

Zo zag een striptease eruit in het Victoriaanse Engeland

Seksualiteit is van alle tijden en dat mensen daar filmpjes van maken is ook niets nieuws. Dat blijkt maar weer uit dit filmpje van Engelands oudste erotische film uit 1896. 

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Tamme boel

Wie er nu naar kijkt denk vast: wat een tamme boel. Maar in 1896 was dit filmpje echt wel pikant. Nu the British Film Institute haar collectie erotische films gedigitaliseerd heeft, kan iedereen kijken naar erotische cinema van de 19de tot de 21ste eeuw.

Oudste van Engeland

Het filmpje “Victorian Lady in Her Boudoir” komt uit 1896 en is volgens het British Film Institute de oudste bekende erotische film van Engeland. Je ziet een jonge vrouw die haar petticoat en korset uitdoet, tot ze gekleed in ‘enkel’ haar onderjurk neerploft op een fauteuil.  “Het is natuurlijk mogelijk dat er oudere (en wellicht verhullendere) films te vinden zijn in privébezit, maar dit is de oudste overgebleven film waar wij kennis van hebben,” vertelt het instituut.

Op de website van ‘The Pleasure Principle’ kan je nog meer old school erotica bekijken. Van nudisme in de jaren veertig tot een burlesque striptease uit de sixties. Niets mis mee hoor!

Bron: 
Hyperallergic