De drie zeearenden brengen gezamenlijk een nestje groot
Foto van Eva Jinek

Samengestelde gezinnen zijn niks nieuws, maar wel als het om zeearenden gaat

Een opmerkelijke gebeurtenis langs de Mississippi rivier. Daar brengt een trio zeearenden een nestje groot. Het moderne samengestelde gezin - bestaande uit twee vaders en een moeder - doet dat geheel in harmonie. Fox News vertelde het verhaal.

De drie zeearenden brengen gezamenlijk een nestje groot
De drie zeearenden brengen gezamenlijk een nestje grootStewards of Upper Mississippi River Refuge

Het trio bestaat uit twee mannen - Valor l en Valor ll - en een vrouwtje genaamd Starr. Ze leven in de Upper Mississippi River National Wildlife and Fish Refuge. Vandaar dat er een webcam is gericht op het bijzondere nestje in Illinois. “Sinds een jaar kunnen fans van over de hele wereld kijken naar het nestje. Terwijl de arenden omgaan met de beproevingen van het ouderschap,” valt te lezen op de website.

Co-ouderschap

Het verhaal begon echter met een ander vrouwtje. Hope probeerde een gezinnetje te stichten met Valor l. Maar dit mannetje leek niet echt geïnteresseerd in het opvoeden van zijn kuikens. Aangezien dit iets is wat bij zeearenden een taak is van zowel de vader als de moeder, overleefden de kuikens het niet. Door zijn gebrek aan toewijding lukte het Valor l niet zich voort te planten. Toen verscheen Valor ll op het toneel. Moeder Hope besloot het met hem te proberen en wisselde haar partner in. Maar Valor l begreep de hint niet helemaal en bleef hangen.

Na een - verloren - strijd met een andere zeearend, keerde moeder Hope niet meer terug naar het nest. De twee mannetjes wisten daarna gezamenlijk de kuikens groot te brengen. Succesvol co-ouderschap dus.

En ook het jongste nestje, met zeearend Starr, lijkt een succes te worden. Drie eieren zijn uitgebroed en de drie ouders verdelen de taken goed. Ze houden de pluizige baby’s weg van de rand van het nest, voeden ze en houden ze warm.

Waarom de twee mannetjes elkaar verdragen? Niemand die het weet. Ook is niet duidelijk wie van de twee de biologische vader van het nestje is. Bekijk de livestream van het nestje hier.

Bron: 
Fox News