Deze slakken zijn niet alleen huisdier, maar inmiddels ook kleine filmsterren
Foto van Eva Jinek

Deze slakken zijn niet alleen huisdier, maar inmiddels ook kleine filmsterren

In de categorie mini’s waar we gek op zijn, presenteren we: de avontuurlijke slak! Zijn baasjes bouwen de meest prachtige filmsets voor hem en zijn vrienden. BBC sprak met de baasjes Aleia Murawski en Sam Copeland over hun liefde voor de gehuisde beestjes.

Deze slakken zijn niet alleen huisdier, maar inmiddels ook kleine filmsterren
Deze slakken zijn niet alleen huisdier, maar inmiddels ook kleine filmsterrenInstagram, Aleia

“Wij zijn super fans van slakken”, vertellen Aleia en Sam aan BBC. Die liefde is goed terug te zien in het priegelige werk van de twee. Uren en uren besteden ze aan het maken van de meest prachtige decors waar de slakken doorheen glibberen.

De slakken maken van alles mee

In het filmpje zie je slakken de bus nemen, op een skateboard over straat worden getrokken of langzaam de loopband op glijden voor een work-out. Alles wordt vastgelegd door de baasjes en vervolgens gedeeld via social media.

Een sportieve slak
Een sportieve slakInstagram, Aleia

“Mijn vader en opa waren altijd bezig met het bouwen van modellen en miniaturen”, vertelt Sam aan de BBC. “Ik ben ermee opgegroeid.” Aleia valt hem bij: “Tijdens mijn studententijd maakte ik veel miniaturen van klei. Toen het op een gegeven moment ter sprake kwam, dachten we allebei: ‘we moeten hier samen iets mee doen.”

Geadopteerde huisdiertjes

De slakken kwamen er later bij, volgens het koppel. Op een dag zag Sam een groep slakken in de tuin van zijn moeder. “Die slakken hebben we geadopteerd. Ze wonen nu in een terrarium bij ons in de keuken”, aldus Sam.

In deze slak lijkt een ware Picasso te schuilen
In deze slak lijkt een ware Picasso te schuilenInstagram, Aleia

Volgens Aleia pasten de slakken perfect in het formaat van hun kleine zelfgemaakte decors. “Het was echt bijzonder  om te zien hoe onze miniatuursets tot leven kwamen dankzij de slakken”, vertelt ze.

Vooral komkommer doet het goed

Aleia en Sam hebben zelfs een aantal trucjes om hun huisdieren voor te bereiden op de filmpjes. “We geven ze van tevoren wat te eten en zodra ze genoeg hebben gehad, worden ze steeds actiever. Dan zijn ze zelfs een beetje snel, voor een slak dan”, vertelt hij. Vooral na een portie komkommer worden de slakken beweeglijk, volgens de baasjes.

Het zijn ware filmsets waar deze slakken vertoeven
Het zijn ware filmsets waar deze slakken vertoevenInstagram, Aleia

Het bouwen van de gedetailleerde ‘slakken sets’ is nog een behoorlijk monnikenwerk. Sommige decors zijn in één dag klaar, anderen kosten een week tijd. Maar de reacties op het eindresultaat maken het allemaal de moeite waard, vindt het stel.

Het hele filmpje over de kleine kunstwerkjes van Aleia en Sam kun je bekijken via de link hieronder. En dat is wat ons betreft zeker de moeite waard!

25 maart 2019 17:45
Bron: 
BBC