Foto: Unsplash
Foto van Eva Jinek

Twintigers hebben het minder makkelijk dan wij denken, zegt deze babyboomer

In dit interview van Het Parool klinkt een ander geluid op de vaak bekritiseerde millennial-generatie. Journalist Ton van Brussel staat stil bij de lastige situatie waarin twintigers van nu zich bevinden.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Meer dan veertig jaar werkte hij in de journalistieke en culturele wereld. Tot nu, want Van Brussel stop ermee. Maar niet voordat hij ons in Het Parool wat tips meegeeft, en stilstaat bij de positie van (werkende) jongeren.

Uit pure wanhoop maken ze reisjes, want niemand wil ze hebben

Ton van Brussel

Burn-out kampioen

De (nu nog) directeur van debatcentrum De Rode Hoed, introduceerde avonden speciaal voor twintigers.

“Er hangt een bepaald beeld rond deze groep jonge mensen. Ze zouden zich niet willen binden en vooral druk zijn met het maken van reisjes, zegt Van Brussel tegen Het Parool. “Maar dat is vaak uit wanhoop, omdat niemand ze wil hebben. Er zijn alleen flexcontracten en de competitie is groot. Burn-out is ziekte nummer één onder twintigers.’’  

Ook al is dit een andere tijd, je kunt nog steeds ver komen

Ton van Brussel

Maar vrees niet

Als tip wil hij aan millennials meegeven dat ze vooral de focus moeten leggen op de dingen waar ze echt goed in zijn. “Ook al is dit een andere tijd, ik denk dat als je betrokken bent, ervaring hebt en een mooi cv op zak, je nog steeds ver kunt komen.”  

Lees het hele interview met vertrekkend directeur van De Rode Hoed door op de link hieronder te klikken:

Bron: 
Het Parool