Cactus
Foto van Eva Jinek

Het liefdesleven van seks-experts ziet er nét even anders uit dan je denkt

Ondanks dat ze de fijne kneepjes van het vak kennen, is daten voor een sekstherapeut soms net zo ingewikkeld als voor anderen. Vooral vanwege de vooroordelen. Drie seksdeskundigen doen een boekje open over hun liefdesleven.

cactus
Sekstherapeuten zouden een 'wild' seksleven hebbenUnsplash

Ontmoet Celeste Hirschmann, Tom Murray en Cyndi Darnell, drie sekstherapeuten uit de V.S. die als het op seks aankomt alles wel voorbij hebben zien komen. Sekstherapie verschilt nog wel eens per land, maar het komt er in grote lijnen op neer dat ze je helpen seksuele problemen op te lossen. Deze therapeuten zullen dus behoorlijk goed zijn in bed, nietwaar? En omdat je deze vraag misschien al in je hoofd met ‘ja’ beantwoordt, bevestigt dit dat er toch wel een stereotype aan het beroep kleeft. Want het label ‘goed in bed’ klinkt misschien een fantastisch hokje, maar er zitten wat nare randjes aan.

Makkelijk in bed te krijgen
Zo vertellen Celeste en Cyndi tegen The Huffington Post dat mensen vaak het idee hebben dat ze makkelijk het bed in te krijgen zijn en voor van alles openstaan. “Even voor de duidelijkheid, dat is dus niet waar”, zegt Cyndi. “Daarom vertel ik ook niet altijd meteen over mijn beroep als ik iemand ontmoet. Daardoor kan hun houding naar mij toe namelijk nog wel eens veranderen.” Celeste voegt eraan toe: “Ik ben vóór nieuwe dingen proberen, maar ik trek echt niet alles uit de kast voor jan en alleman.”

We gaan het gewoon leuk hebben, we hoeven toch geen oscar te winnen?

Tom Murray, sekstherapeut

Tom krijgt vaak opmerkingen dat ‘hij vast héél goed is in bed’. “Ik weet wat ik aan het doen ben, maar iedereen is natuurlijk anders”, zegt hij. Hij vertelt dat mensen vaak onzeker kunnen worden over hun eigen prestaties, wanneer ze horen dat hij seks-expert, ook wel ‘sexpert’, is. “We gaan het gewoon leuk hebben, denk ik dan. We hoeven geen oscar te winnen.”

Het is geen fase
Wel zegt Tom dat zijn spreekkamer momenteel zo druk bezocht is dat hij nauwelijks tijd heeft om te daten. Celeste en Cyndi hebben - al zeggen ze het zelf - niks te klagen. Ze zijn beiden niet monogaam en seksueel actief. Ze vinden het fijn dat ze tijdens het daten de (volgens hen bekende) fase waarin er niet of ongemakkelijk over seks wordt praat, kunnen overslaan.

Cupcakes
Volgens Cyndi Darnell hebben mensen al snel een bepaald beeld bij je.Unsplash

Een veelvoorkomend vooroordeel waar ze allemaal ervaring mee hebben, is dat mensen denken dat ze seks hebben met hun cliënten. Dat is natuurlijk niet waar. Daarbij merkt Celeste dat mensen vaak denken dat ze een enorm wild seksleven heeft, en dat valt best mee.

Aan de andere kant hebben ze alle drie ook veel voordeel van hun beroepskeuze.  Ze vinden het bijvoorbeeld niet moeilijk om te zeggen wat ze willen in bed. Celeste: “Ik vind het niet moeilijk om te vragen om wat ik wil. En schroom daarom ook niet om mijn vibrator erbij te pakken tijdens de seks.”

Sexy talk
Celeste vindt het belangrijk dat mannen net zo geïnteresseerd zijn in haar genot als die van henzelf. Cyndi onderstreept daarbij het belang van goed communiceren in bed: “Ik hoef echt niet de hele tijd over seks te praten, maar als we dat doen, wil ik wel dat ze dit kunnen. Maar het hoeft ook weer niet op mijn werk te gaan lijken, dat vind ik niet sexy.”

Zo zie je maar weer, ook sexperts hebben zo hun perikelen als het op seks aankomt. Dus de eerstvolgende keer dat je een sekstherapeut ontmoet, trek dan niet meteen die handboeien uit de kast maar vraag gewoon of deze persoon erop zit te wachten. Het zijn ook maar gewoon mensen.

Bron: 
The Huffington Post