Foto van Eva Jinek

Deze tips voor singles uit 1936 zijn grappig, slim en nog steeds relevant

Dat je geen relatie hoeft te hebben om gelukkig te zijn, wist deze schrijver in 1936 ook al. Ze geeft vrijgezelle vrouwen onmisbare tips voor een voldaan leven. Vox schreef dit artikel erover.

Hoe ‘vrijgezellig’ (gadverdamme, dat woord alleen al!) je ook bent, bijna iedereen verlangt wel eens naar een partner. Toch is het belangrijk om niet te vergeten dat je ook helemaal gelukkig kunt zijn in je eentje. Daar waren ze tachtig jaar geleden ook al mee bezig. In 1936 schreef Marjorie Hillis, redacteur bij Vogue, een geweldig boek over het single leven. En geloof ons, je kan er zelfs nu nog waardevolle tips uit halen. Bijvoorbeeld: zorg dat je voor elke gelegenheid een geschikte pyjama hebt.

1. Treat yourself!

Hoewel verslonzing op de loer ligt als je alleen maar aan jezelf hoeft te denken, zorgt een ware lady goed voor zichzelf! Dit kan allerlei vormen aannemen, maar Hills herinnert ons eraan dat een fijne kappersbeurt, een shopsessie of een manicure op zijn tijd nog nooit iemand kwaad heeft gedaan. Oke, mevrouw Hillis. Komt voor elkaar!

Spend that money!

Marjorie Hillis, redacteur bij Vogue in 1936

2. Geef in godsnaam je geld uit

Er zijn vast genoeg momenten in je leven waarop je hoort dat het goed is om te sparen, dus dat gaan we hier niet herhalen. Want als Marjorie Hillis mogen geloven is er maar één advies om te volgen als je vrijgezel bent: spend that money! Zelf zegt ze hierover: “Het geeft echt een kick om je zelfverdiende geld te spenden, dezelfde kick die je krijgt van whiskey. Als iemand anders je onderhoudt, voelt geld uitgeven toch meer als limonade.”

3. Zorg dat je over alles iets weet

“Een interessante vrouw weet van alles wat en kan overal over meepraten,” aldus Hillis. Moraal hiervan: doe dingen! Lees boeken, praat met vrienden, ga naar buiten, ga naar feestjes en doe vooral alles wat je geïnspireerd houdt. Het maakt je een leuker mens.

4. Zelfmedelijden mag, maar niet langer dan een maand

Natuurlijk is het soms even slikken als iedereen om je heen gelukkig in de liefde lijkt te zijn en jij bent alleen. Maar als je daar langer dan een maand in blijft hangen, ben je in de ogen van Hillis een ‘zwakke zuster’ en loop je bovendien het risico een last voor je omgeving te worden. Iedereen heeft slechte momenten, maar niemand zit te wachten op de eeuwige klager. Misschien niet het makkelijkste advies, maar wel een waarheid als een koe. Pak jezelf bij de lurven en maak er wat van! Als vrouwen dit in de jaren dertig al konden, kunnen wij het al helemaal.

5. Je hebt nooit genoeg pyjama’s

Marjorie Hillis: ‘’Er zijn slaappyjama’s, strandpyjama’s, loungepyjama’s en pyjama’s waar je gasten in kunt ontvangen. De eerste twee zou je sowieso nooit in gezelschap moeten dragen. De laatste is geschikt om te dragen als je meest conservatieve scharrel ineens belt, zo’n oldschool type dat zijn neus ophaalt als een vrouw rookt. De loungepyjama kan vrijwel alles betekenen, houd je vooral niet in.” Dat zijn nog eens levenslessen!

De lijst met tips van Hillis is nog veel langer, en we raden je dan ook zeker aan om hem helemaal te lezen. Oke, nog eentje dan: “Ontbijt op bed is altijd een goed idee. En dan zo: toast, koffie en verse jus.”

Bron: 
Vox