John Haeussinger . Foto: Anoek Hofkens
Anoek Hofkens
Anoek Hofkens
Contributor

John (16): “Ik hoop dat er iets gebeurt voordat Trump alles verpest”

Eva is in Amerika om het tweede deel van De Verenigde Staten van Eva te maken. Onze online redacteur Anoek Hofkens is mee en spreekt jonge Amerikanen over wat zij vinden van hun nieuwe president. Eerste stop: Alma, Wisconsin, een minuscuul stadje met 750 inwoners waar je in drie minuten doorheen rijdt.

John Haeussinger . Foto: Anoek Hofkens
John Haeussinger . Foto: Anoek Hofkens

John Haeussinger (16), zit op high school en werkt in de afwas in één van de weinige restaurants in Alma

“Als ik had mogen stemmen, had ik zeker niet op Trump gestemd. Mensen houden van hem omdat hij zegt dat hij voor banen gaat zorgen, maar ze komen er nog wel achter dat hem verkiezen een slechte keuze was. Ik heb het gevoel dat hij heel veel dingen niet vertelt. Hij zegt alleen wat mensen willen horen.

“Een paar weken geleden zag ik op Facebook een video van een vrachttrein vol met militaire tanks. Die reed gewoon dwars door Texas! Er is daar helemaal geen militaire basis in de buurt. Sommige mensen hebben een reactie onder dit filmpje geplaatst met de vraag waar dit voor is. Maar niemand uit de politiek reageerde. Dit is toch vreemd? Komt er een derde wereldoorlog? Ik ben daar bang voor. Hier hoor ik de politiek en Trump namelijk helemaal niet over. Voor mij is dit het bewijs dat politici bewust informatie achterhouden.”

“Mensen zouden in opstand moeten komen tegen de manier waarop politiek nu bedreven wordt. Ik denk alleen niet dat dit gaat gebeuren. Amerikanen gaan er vanuit dat de regering alles voor hen doet. Ze hebben er zelf geen zin in. Maar ik hoop wel dat er iets gebeurt voordat Trump alles verpest.”