Jeremy Fernholz. Foto: Anoek Hofkens
Anoek Hofkens
Anoek Hofkens
Contributor

Jeremy (34): “Ik denkt dat Trump Amerika kan redden”

Eva is in Amerika om het tweede deel van De Verenigde Staten van Eva te maken. Onze online redacteur Anoek Hofkens is mee en spreekt jonge Amerikanen over wat zij vinden van hun nieuwe president. Eerste stop: Alma, Wisconsin, een minuscuul stadje met 750 inwoners waar je in drie minuten doorheen rijdt.

Jeremy Fernholz. Foto: Anoek Hofkens
Jeremy Fernholz. Foto: Anoek Hofkens

“Als je het gezellig wilt houden, moet je op een verjaardag niet over politiek beginnen. Ik was laatst op een feestje en toen begon iemand er tóch weer over. Er volgde een verhitte discussie en op het eind liep iemand boos weg. Ik probeer niet te veel over politiek te praten, niemand in dit stadje is het met elkaar eens."

"Zelf heb ik op Trump gestemd. Ik zeg het liever niet, want dat is niet goed voor mijn bedrijf. Ik kan zo drie klanten opnoemen die me niet meer zullen bellen als ze weten op wie ik heb gestemd. Trump zegt dat hij het leven makkelijker gaat maken voor mensen met een klein bedrijf, zoals ik. Hij is zelf een business man, en erg succesvol. Ik geloof ook niet dat hij in het Witte Huis zit om zijn zakken te vullen. Hij heeft geld genoeg."

"Ik heb vooral op hem gestemd voor mijn kinderen: Holten en Jemma. Ze zijn zeven en vijf. Ik wil dat zij het beter krijgen, financieel gezien. Ik geloof dat Trump daarvoor kan zorgen. Ik denk dat hij Amerika kan redden.”