unsplash.com
Foto van Eva Jinek

Waarom een bedrijf in problemen wél een vrouw aan de top wil

Neelie Kroes, Angela Merkel en Theresa May zijn stuk voor stuk inspirerende vrouwen die door het glazen plafond zijn gebroken. Maar zij staan wél aan de rand van de glazen klif. En met hen meer topvrouwen, blijkt uit dit artikel van Vileine.

splash.com
splash.com

Net als Theresa May

Die glazen klif houdt in dat vrouwen vaker dan mannen worden aangenomen op leidinggevende posities in tijden van crisis. En doordat deze vrouwen starten in een noodlottig bedrijf, is de kans dat zij falen in hun functie groter. Dat schrijft Winnie Hänschen in haar stuk op Vileine over het fenomeen. Als voorbeeld haalt zij onder meer Theresa May aan, de Britse leider die de Brexit moet gaan oplossen.

“Na Margaret Thatcher is er geen vrouw leider geweest van de Conservatieven, totdat het Brexit-referendum achter de rug was en de partij op instorten stond. Ineens mocht Theresa May het stokje overnemen, maar na de nederlaag van de verkiezingen vorige week, is zij de zondebok.” Mannen worden vaak aangenomen in topfuncties op het moment dat een politieke partij of bedrijf welvarend is, vrouwen als het in de problemen zit.

May is een zondebok geworden

Faalt een vrouw, dan falen alle vrouwen

De term ‘glazen klif’ werd in 2004 voor het eerst gebruikt in een artikel door onderzoekers A. Haslam en M. Ryan van de Exeter Universiteit. De term hangt samen met het glazen plafond. Ze schrijven: “Als één vrouw (zoals Neelie Kroes) erin slaagt de top te bereiken, zou gelijkheid voor alle vrouwen een feit zijn. Maar het gaat niet op, omdat vrouwen op posities geplaatst worden die al op springen staan. Andersom werkt het wel: faalt een vrouwelijke leider, dan straalt dat af op alle vrouwen.”

Jennifer Reingold (Fortune Magazine) en Mary Dillon (CEO of Ulta Beauty) leggen in deze video uit hoe vrouwen met de glazen klif te maken krijgen.

Het glazen plafond voorbij

Vrouwen moeten veel meer obstakels overwinnen dan mannen om aan de top te komen. Als dat lukt, getuigt het van ‘exceptioneel kunnen’. Daardoor krijgen vrouwen sneller een riskante topfunctie aangeboden en die zullen ze niet snel weigeren. Ondanks dat ze weten dat de functie niet zonder risico is, grijpen ze toch de kans uit angst dat de mogelijkheid zich niet opnieuw gaat voordoen. Op deze manier bouwen ze een CV op die hen in de vicieuze cirkel van het puinruimen houdt.


En wie is de zondebok?

Marissa Mayer is een voorbeeld van een vrouw die van de klif viel. Zij werd CEO van Yahoo! op het moment dat het bedrijf al een val maakte. Maar ook Zoe Cruz, zij werd aangesteld als directeur bij de financiële instelling Morgan Stanley aan de start van de crisis. En toen Uber vorig jaar continu wegens wanbeleid in de media kwam, tekende Arianna Huffington voor een positie in het bestuur. Deze stoere vrouwen werden door hun ‘falen’ tot zondebokken bestempeld. En als het dan weer rustig wordt, neemt de man dapper het roer over.

Hoe het met Theresa May zal aflopen is de vraag. Maar wij hebben in elk geval een extra lading met respect voor vrouwen in topfuncties gekregen. En moedigen bedrijven aan om vrouwen vooral ook topfuncties te geven in tijden dat het wél goed met hun business gaat.

Lees het hele stuk op vileine.com via de onderstaande link: