Drieluik van mannen die hun borst trots laten zien
Foto van Eva Jinek

Met deze hilarische actie protesteren mannen tegen het seksisme van een Britse krant

Elk jaar schrijft de Britse krant The Sun een wedstrijd uit voor het mooiste Britse decolleté. Dit jaar besloot een groep mannen zich daarmee te bemoeien. Want ze vinden het maar wát seksistisch, schrijft The Huffington Post. En daarbij, zij zijn óók trots op hun boezem.

Drieluik van mannen die hun borst trots laten zien
Deze mannen zijn maar wat trots op hun decolletéLevel Up UK

Elk jaar schrijft de Britse tabloid The Sun een wedstrijd uit voor de Cleavage Queen” van het jaar, vrij vertaald: de decolleté koningin. Eén van de vrouwen die een foto opstuurt waar haar decolleté het mooist (en vaak het grootst) op staat, wint de titel. Maar dit jaar besloot de actiegroep Level Up daar een stokje voor te steken. Want ze vinden zo’n wedstrijd ontzettend achterhaald. En dat doen ze op een geweldige manier: door hun eigen decolletés op de foto te zetten.

Man poseert
Farook (32) deed ook mee aan de actie van Level Up Level Up UK

Blote vrouwen in de krant

The Sun is al langer in opspraak vanwege het tonen van foto’s van halfnaakte vrouwen in hun krant. Drie jaar geleden werden de page three girls- vrouwen met ontbloot bovenlijf die altijd op pagina drie prijkten- na veel protest in de ban gedaan. Zo’n grote stap richting gelijkheid was het nu ook weer niet, je kunt ze nog altijd op de site van de krant bekijken.

“Het is echt zo’n ouderwets schoonheidsideaal wat The Sun promoot,” vertelt Carys Afoko, directeur van Level Up. “Ze zeggen dat ze op zoek zijn naar de mooiste borsten. Maar wat dat eigenlijk betekent is: als je dun bent, als je wit bent, als je jong bent en als je een gigantische cupmaat hebt, dán ben je mooi. Laten we die wedstrijd dus even naar de 21e eeuw brengen.”

Mannen laat je borsten zien!

Maar in plaats van The Sun op te roepen om met de wedstrijd te stoppen, bedacht Level Up een ludieke actie. Want in de voorwaarden van de competitie staat nergens dat er alléén vrouwen mee mogen doen. Dus ben je geen vrouw en ook trots op jouw decolleté? Stuur daar dan een kiekje van naar The Sun! Misschien krijgt jouw foto een ereplekje. Dit zijn de helden die je al zijn voorgegaan:

Josh (30)

Man poseert
Josh Level Up UK

Dewi (30)

Man poseert
DewiLevel Up UK

Noah (30)

Man poseert
NoahLevel Up UK

Bilal (32)

Man poseert
BilalLevel Up UK

Lloyd (85)

Man poseert
LloydLevel Up UK

Johnny (28)

Man poseert
JohnnyLevel Up UK

Wij vinden het een geweldige actie! Niet in de laatste plaats omdat het laat zien dat seksisme ook mannen stoort. En dat is precies wat we willen: samen met mannen strijden voor meer gelijkheid. Goede actie guys!

Bron: 
The Huffington Post