Foto: ANP
Foto van Eva Jinek

Jessica Chastain maakt zich sterk tegen het loonsverschil in Hollywood, chapeau!

Jessica Chastain zou voor een nieuwe film vijf keer (!) zo veel gaan verdienen als collega Octavia Spencer. Toen ze daar achter kwam, deed ze haar mond open. Go Jessica!

Foto: ANP
Foto: ANP

Chastain pleit al lange tijd voor het rechttrekken van salarisverschillen in Hollywood. Tussen acteurs en actrices, maar ook tussen witte en zwarte acteurs. En ze voegt de daad ook nog eens bij het woord. Dat liet haar collega Octavia Spencer  weten tijdens een bijeenkomst van de Hollywood Foreign Press Association, aldus The Hollywood Reporter.

Dit gebeurt als je erover praat

De twee kennen elkaar van de set van ‘The Help’, waar ze samen in 2001 menig uur doodden tussen takes. Toen er plannen waren om weer samen een film te maken, vertelde  ze elkaar in alle eerlijkheid wat hun salaris zou gaan worden. Dat het honorarium van Chastain zo veel meer was dan dat van haar collega, had de actrice absoluut niet verwacht.

"Jessica was stomverbaasd," zei Spencer tijdens de bijeenkomst. Voor haarzelf was het minder een schok. Zij is het gewend dat zwarte spelers altijd minder betaald krijgen dan witte. Spencer: "Ze zei dat ze het loonverschil recht wilde zetten en dat heeft ze gedaan”. En nu verdient Spencer evenveel als Chastain. Zoals het hoort.

Niet meer van deze tijd

Natuurlijk is Spencer blij dat haar collega het voor haar opnam. Dat er nog zo’n groot verschil in salaris is tussen witte en zwarte acteurs vindt ook zij totaal niet meer van deze tijd. Net als het salarisverschil tussen mannen en vrouwen zou dit recht getrokken moeten worden.

Dat gebeurt niet zomaar. Dus trek je mond open als je ziet dat het oneerlijk verdeeld is in je bedrijf! Neem een voorbeeld aan Chastain!

Bron: 
The Hollywood Reporter