Foto: Steinar Engeland, Unsplash
Foto van Eva Jinek

In een jongensbroek kan je klimmen, in een meisjesbroek niet

Vrijwel alle meisjeskleding in de VS is strakker, korter en minder praktisch dan de broeken en shirt voor jongens. What’s up with that? Deze moeder bedacht er iets op.

De Amerikaanse moeder Sharon Choksi kon geen kleding vinden voor haar dochter. Alles was te kort, te strak of pastel. Uit frustratie begon ze een eigen kledinglijn: Girls Will Be. En het is een succes.

Kort, korter, kortst

Voordat ze begon, kocht ze voor haar research bij de tien grootste kledingzaken van de Verenigde Staten verschillende soorten jongens- en meiden kleding voor kinderen van dezelfde leeftijd. En wat bleek? Vergeleken met de jongenskleren waren de korte broeken voor meisjes maar een derde van de lengte, de shirts in de omvang 7,62 centimeter strakker en de mouwen ook een stuk korter.

Ready for action

Haar lijn bestaat uit comfortabele en ‘ready for action’-kleren waar meiden net zoveel in kunnen doen als jongens: klimmen, klauteren, rennen, op hun kop staan en aan een rekstok hangen. En dat allemaal zonder dat hun onderbroek te zien is of hun shirt gaat knellen.

Niks houdt je tegen

First world problem? Natuurlijk. Maar het zou wel zo fijn als jongens als meiden allebei kleren kunnen dragen die hen niet tegenhoudt in wat ze willen doen en wie ze willen zijn.

“Er zijn meer manieren waarop je een meisje kunt zijn - en dat kan prima zonder roze en glitters”, stelt Sharon op haar website.

Bron: 
Bored Panda