Foto van Eva Jinek

Eva Jinek is minister-president! (in dit droomkabinet met alleen vrouwen)

Tijdens debatten voeren mannen het hoogste woord en ons huidige kabinet wordt gedomineerd door testosteron. Hoe zou een 'droomkabinet' met alleen maar vrouwen eruitzien?". Vrouw.nl publiceerde vandaag - op Internationale Vrouwendag - een voorstel.

Hoe ziet jouw gedroomde kabinet er uit van vrouwelijke BN’ers? Dat vroeg datingsite Lexa.nl aan 1.229 vrouwen van achttien jaar en ouder vanwege Internationale Vrouwendag. En dit is het antwoord.

Eva Jinek on top!

Allereerst (en dit vinden we heel leuk!) zien deze vrouwen Eva Jinek minister-president worden. Whoehoe! Floortje Dessing is ook populair, zij mag Buitenlandse Zaken vertegenwoordigen. En onze veiligheid wordt toevertrouwd aan Ellie Lust als Minister van Veiligheid en Justitie.

Bron: ANP
Bron: ANP

Victoria Koblenko baas van het leger

Verder is Natasja Froger verkozen tot Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en kiezen vrouwen Loretta Schrijver voor de post van Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Victoria Koblenko wordt Minister van Defensie.

Schatkist voor Annemarie van Gaal

Astrid Joosten mag zich gaan bewijzen als Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de schatkist wordt toevertrouwd aan Annemarie van Gaal, zij wordt Minister van Financiën. Voor de positie Minister van Infrastructuur en Milieu vinden de vrouwen Bertie het meest geschikt, de bekende boerin uit het tv-programma Boer zoekt vrouw.

Bron: ANP
Bron: ANP

Volksgezondheid in handen van Leontien van Moorsel

Dan is er nog een Minister van Economische Zaken nodig. Antoinette Hertsenberg kan dat volgens de deelnemers van het onderzoek het beste doen. En ze vertrouwen Leontien van Moorsel de post van Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport toe. Tot slot is Caroline Tensen verkozen tot Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerkingen.

Wij vinden dat dit kabinet er prachtig uit ziet! Voorlopig blijft Jinek gewoon werken met haar redactie bij Jinek, maar je weet het natuurlijk nooit!

Bron: 
De Telegraaf