Melis
Foto van Eva Jinek

Dit zijn de leukste protestborden van de Women’s March

Oké, er liepen naar schatting 15.000 vrouwen en mannen mee met de mars in Amsterdam. Dus we kunnen niet garanderen dat er niet nóg leukere protestborden waren. Maar erg leuk zijn deze zeker!

Vanaf de Dam tot het Museumplein liep de stoet mannen en vrouwen die samenkwamen in Amsterdam met één doel: laten zien dat ze tégen haat en vóór verdraagzaamheid zijn. De mars is georganiseerd ter ere van Internationale Vrouwendag die drie dagen eerder plaatsvond. We maakten foto’s van de leukste en grappigste protestborden in deze bonte stoet en vroegen de eigenaren van de borden waarom ze meeliepen. Kijk je ogen uit!

Diana (29) en Melis (25)

"We komen uit Columbia en Turkije en zijn alle twee advocaat. In onze landen zijn meer dan genoeg issues, dus natuurlijk lopen we mee!"

Merle (19)

"Waarom ik meeloop? Waarom zou ik niet meelopen? Ik ben voor gelijkheid voor iedereen!" 

Jessica (31) en Mya (1,5)

"Ik ben hier voor haar toekomst."

Mick (26)

"Ik ben voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen. En ik denk dat het goed zou zijn voor Nederland als er meer vrouwen in de politiek zitten."

Aylin (22)

"Ik denk dat dit is wat modern feminisme is: je vrouwelijkheid omarmen en je er niet voor schamen. Ik ben een vrolijke feminist en ja ik hou van hakken!" 

Eva (26)

"Ik ben hier uit solidariteit. En omdat ik vind dat we op een vrouw laag op de lijst moeten stemmen. Want zo krijgen we meer vrouwen in de Tweede Kamer!" 

Marianne (30) en Eva (25)
"Is het voor evajinek.nl? Ik wil graag zeggen dat ik het minder vond toen Eva Jinek tegen Jan Roos zei dat hij 'wijverige verwijten' maakte. Hoezo is wijverig meteen negatief?" 

Toby (40) en Rocket (7)

"Ik denk dat er meer vrouwen in de wetenschap moeten komen." 

Tamara (24)

"Dit bord is eigenlijk van een vriend van me, maar ik ben hier voor gelijke rechten en tegen haat."