Man zit achter zijn bureau
Foto van Eva Jinek

Deze excuusjes geven Britse directeuren voor het gebrek aan vrouwen aan de top

Er zijn nog steeds weinig vrouwen aan de top. Smoesjes om ze niet aan te nemen zijn er echter in overvloed. The Guardian maakte een lijst van de meest tenenkrommenden.

Man zit achter zijn bureau
De excuusjes van de directeuren zijn vaak tenenkrommendUnsplash

Net als in Nederland zijn in Groot-Brittannië het aantal vrouwen in topposities nog dun gezaaid. Maar hoe komt dat toch? Het Britse Departement van Handel besloot dat te onderzoeken en vroeg daarom aan de 350 grootste bedrijven van het land waarom ze geen vrouwen voor topfuncties aannemen. Hieruit kwam een lange lijst met reden voor het gebrek aan vrouwen in hun bestuur. Maar die viel niet overal in de smaak. ‘Zielig en betuttelend’ noemde minister Andrew Griffiths de lijst.

Hoezo dan? Nou, de redenen die de directeuren gaven waren niet bijster tactvol.

“Ze zijn er niet!”

Sommige directeuren menen dat het gewoonweg ónmogelijk is om geschikte vrouwen te vinden. “Alle ‘goede’ vrouwen zijn al weggepikt,” zei er één. Of: “Er zijn gewoon niet genoeg ervaren vrouwen in deze sector.” Ook dacht een CEO dat een bestuursfunctie té ingewikkeld is voor een vrouw. Hij zei: “Er zijn niet veel vrouwen met de juiste kennis en ervaring voor een bestuursfunctie - het is uiterst complex werk.”

Vrouw loopt bellend over straat
Het is voor vrouwen nog steeds moeilijk om tot de top door te dringenUnsplash

Nu is het natuurlijk waar dat er in sommige sectoren weinig vrouwen zijn met genoeg ervaring om in aanmerking te komen voor een topfunctie. Maar daarmee kan je natuurlijk niet zomaar het probleem wegwuiven. Het geeft juist aan dat er iets goed mis is met de sector en dat er te weinig wordt geïnvesteerd in vrouwen.

“Maar we hebben er al één!”

Andere directeuren zeggen dat ze enkel waken voor het welzijn van vrouwen. “Ik denk dat vrouwen zich niet zo comfortabel voelen in een directieomgeving,” zei iemand. En: “Veel vrouwen vinden een bestuursfunctie te veel gedoe.”

Mijn collega's willen het niet

Een van de ondervraagde bestuursleden

Ook werd er als vanouds met het vingertje naar anderen gewezen. “Mijn andere collega’s in het bestuur willen geen vrouw aannemen.” Of: “Ik kan niet zomaar een vrouw aannemen, alleen maar omdat ik dat wil.” Sommigen voelden zich totaal niet aangesproken door het onderzoek. “We hebben al een vrouw in ons bestuur,” zei één bestuurslid. “Dus wij zijn klaar - nu is het iemand anders beurt.”

Het is 2018, niet 1918

De reacties op deze tenenkrommende lijst waren gelukkig niet mis. Amanda Mackenzie - directeur van Business in the Community een organisatie die zich bezighoudt met maatschappelijk verantwoord bedrijfsvoeren - zei: “Als je deze lijst leest, zou je denken dat het 1918 is in plaats van 2018. Het lijkt wel en script voor een comedy. Misschien zijn de mannen die met deze smoesjes komen niet degene die in een bestuur zouden moeten zitten. We leven immers in de 21e eeuw. “

En zo is het maar net. Tijd om te stoppen met excuses bedenken en eindelijk écht werk te maken van het gebrek aan vrouwen aan de top.

Bron: 
The Guardian