Foto: Jiri Buller
Foto van Eva Jinek

Van 'invalmeisje' tot 's lands beste presentator

“Eva Jinek, is niet alleen gegroeid in haar rol, het is meer: ze is tot wasdom gekomen,” schrijft Jan Tromp in de Volkskrant. Wat een eer!

Foto: Jiri Buller
Foto: Jiri Buller

Na drie maanden elke doordeweekse avond op televisie te zijn geweest, zit haar eigen late night talkshow er weer op. Tenminste, voor nu. Want in juni gaat Jinek weer verder! En zowel Eva, als haar show, zijn de afgelopen periode niet onopgemerkt gebleven. Dat blijkt ook uit dit prachtige artikel uit de Volkskrant.

Meer zien van Eva

Naast dat het natuurlijk een geweldige eer is als een krant zo’n positieve analyse over Eva schrijft, geeft dit artikel ook een bijzonder inkijkje in haar jeugd en haar carrière tot nu toe.

Haar doel is, denk ik, de dochter te zijn die haar kansen heeft benut

Hans Laroes

Eva’s familie

Altijd al de vader van Eva willen zien die een Russische tank tegenhoudt? Of Eva en haar broertje in New York voor de Twin Towers? Dan moet je dit stuk even lezen.

Dochter die kansen benut

In het artikel komt ook Hans Laroes, hoofdredacteur Journalistiek KRO-NCRV, aan het woord. “Ik geloof dat haar ultieme doel niet is om talkshowhost te zijn. Haar doel is, denk ik, de dochter te zijn die haar kansen heeft benut,” zegt hij over Eva.

Wij kunnen een ding met zekerheid zeggen: het talkshow seizoen zit er voor nu dan wel even op, maar Eva Jinek is nog lang niet klaar!

Bron: 
de Volkskrant