Foto van Eva Jinek

Mini-kattenspecial bij Jinek

Met de opkomst van social media heeft de wereld er een nieuw videogenre bij gekregen: het kattenfilmpje. We klikken ze massaal aan en delen ze aan de lopende band, een poes in de hoofdrol maakt van iedere Youtubeclip een gegarandeerde hit. Online. Maar hoe doen katten het op tv? 

Om dat te onderzoeken komt Jinek vanavond met een mini-kattenspecial!

It's all about cats! 

Het programma staat grotendeels in het teken van katten. Het favoriete huisdier van 2,6 miljoen huishoudens in Nederland en van bijna een kwart van de bevolking wereldwijd. Is de liefde voor poezen aangeboren? Waarom kijken we massaal naar kattenfilmpjes? En wanneer ben je een ‘kattenmens’?

Een harige tafel

Groot poezenfans Jort Kelder (deelt zijn leven met Britse kortharen Prins Harry en Don Carlos) en Jan Versteegh (eigenaar van Rob) nemen hun harige huisgenoten mee en spreken voor het eerst over hun kattenliefde. Sabine van der Helm is eigenaar van het grootste dieren-castingbureau in Nederland. En wetenschapper Maarten Reesink (Animal Studies en samenwonend met Ritsel en Lijger) verklaart onze genetische voorliefde voor de beestjes.

Verder heeft Eva een gesprek met PVV-voorman Geert Wilders over zijn liefde voor katten.

En natuurlijk online 

Eva Jinek zelf is het trotse baasje van de twee Brits kortharen Prinses Cocobelle en Prinses Zeepje. Het online platform jinek.nl en de social media-kanalen (Facebook, Twitter en Instagram) worden voor één dag overgenomen door de katten van Eva Jinek. Alle artikelen en interviews gaan over onze favoriete huisdieren.

Uiteraard is er in de uitzending ook aandacht voor het laatste nieuws. En we nemen de eerste week van de Oranje Leeuwinnen door tijdens het WK vrouwenvoetbal met oud-international Anouk Hoogendijk en voetbalkenner Johan Derksen.

Vanavond om 22.25 uur op NPO1, de Kattenspecial van Jinek.

Still from video
Still from video