Foto van Eva Jinek

Je zal het maar zijn: de kat van Eva Jinek

Vandaag zijn de rollen omgedraaid. We zijn op bezoek geweest bij (prinsessen) Cocobelle en Zeepje om ze eens kritisch te ondervragen over hun baasje Eva. 

Hoe is het om Eva Jinek als vrouwtje te hebben?

Coco: “Ze is een veeleisend vrouwtje. Heel fysiek in de omgang. Ze wil ons altijd oppakken, kussen - wie dat ooit heeft verzonnen – en aaien natuurlijk, maar we kijken daar wel doorheen. Ze bedoelt het goed… denk ik.”

Haar opvoeden is tot op heden niet echt gelukt

Zeepje Jinek

Zeep: “We hebben haar geprobeerd op te voeden, maar tot op heden is dat niet echt gelukt. Ze praat veel tegen ons. Iets te veel als je het mij vraagt. Dat schijnt ook haar werk te zijn, dat praten. We hebben er zelf niet zoveel mee. Geef ons maar tennis, of voetbal. Zo’n Johan Derksen vinden we gewoon een hele leuke man. Nee, natuurlijk zeggen we dat niet tegen haar. Ze weet ook echt niks van voetbal, geloof me.’’

Zeepje
Zeepje

Wie zijn jullie vrienden?

Zeep: “Vrienden? Cats don’t do friends…. Nou ja, vanaf het balkon zien we wel eens wat katten uit de buurt. Frank is een lavendel siamees. Hij vindt zichzelf nogal 'da bomb' maar eerlijk gezegd… Ik loop hem niet uit de weg, maar ik ga ‘m ook niet vanaf het balkon groeten of zo.”

Coco: “Poes woont hier vlakbij. Poes. Hij heet serieus Poes. Ik bedoel maar.”

Wat doet Eva als ze niet aan het werk is?

Zeep: “Wat was haar werk ook alweer?”

Coco: “Ze ligt overdwars op bed, vrij irritant. Ze neemt nogal veel ruimte in. Ze schijnt te denken dat we in mandjes willen liggen waar ‘poes’ op staat… maar echt. Natuurlijk doen we dat niet. We liggen op schoon wasgoed, opgevouwen t-shirts bijvoorbeeld. Ze kletst veel tegen d’r telefoon. God mag weten waar dat allemaal over gaat.”

Zeep: “Ze is best wel een freak. Ze filmt ons de hele tijd terwijl we slapen. Wie doet zoiets? Ik weet niet wat ze met die filmpjes doet maar het kan niet kloppen.”

Hij heet serieus Poes. Ik bedoel maar

Cocobelle Jinek
Cocobelle
Cocobelle

Coco: “Ze snurkt niet maar ze ligt vaak op d’r zij. Dan kom ik op haar schouder liggen, vooral ’s ochtends, en dan beweegt haar lichaam op en neer terwijl ze ademt, dat vind ik zo rustgevend. Dan vouw ik mezelf op op haar schouder met m’n gezicht bij d’r oor. Kan ze horen hoe lekker ik het allemaal vind, dat ze eindelijk stil is.”

Heeft ze leuke vrienden?

Coco: “Ze heeft een hele gekke broer. Die legt vaak geld of andere random artikelen op ons. Heel weird. Ook filmt hij dat allemaal. Ze zijn echt niet normaal die twee.”

Wat zijn jullie eigen ambities?

Coco: “Ambities?”

Zeep: “Ik…”

We slapen, eten, volgen de kat van Karl Lagerfeld. Nou jij weer

Zeepje Jinek

Hoe ziet jullie dag eruit tijdens het talkshow seizoen?

Zeep: “We bespreken ’s ochtends met de eindredacteur wat de onderwerpen van de dag zijn, we nemen het nieuws door en maken een ruwe selectie voor de talkshow. Soms bellen we zelf met gasten, anders zetten we wat redacteuren aan het werk. Als Eva wakker is vertellen we haar wat ze die avond gaat doen. En hoe ze het moet doen. Meestal nemen we dan een dutje en daarna gaan we vergaderen met de redactie of filmpjes monteren.”

Coco: “Wat denk je zelf?”

Zeep: “Hahahaha…. Leuk dat je daar intrapte. We slapen, eten, volgen de kat van Karl Lagerfeld, Choupette, op Instagram en likken de boel schoon. Nou jij weer.”