Foto: ANP
Foto van Eva Jinek

Eva vertelt wie haar die ene cruciale kans gaf in haar carrière

Eva: “Natuurlijk moet je talent en doorzettingsvermogen hebben, maar vroeg of laat moet iemand je die kans geven.” Aan onze collega’s van Brandpunt+ vertelt Eva wie die aan haar gaf (en hoe het afliep).

Foto: ANP
Foto: ANP

In de rubriek Springplank vertellen bekende en minder bekende Nederlanders aan Brandpunt+ wie hen in hun carrière (of leven) die ene kans heeft gegeven die alles veranderde.

Deze keer interviewden ze Eva. En voor haar was deze persoon Hans Laroes, de huidige hoofdredacteur van KRO-NCRV. Maar de allesbepalende kans gaf hij toen hij nog hoofdredacteur was bij de NOS. Eva was toen presentator bij NOS op 3.

Niet bepaald een zwaargewicht

Eva: “Ik werkte sinds 2004 bij de NOS, eerst als buitenlandredacteur, daarna als presentator van het NOS journaal op 3. Dat klinkt misschien als heel wat, maar het waren live-uitzendingen van zes minuten, waar je ongeveer 25 seconden van een autocue moest lezen.”

Toen ik het hoorde, kreeg ik vlekken in mijn nek

Eva Jinek

Ze was ‘niet bepaald een zwaargewicht’, zoals ze zelf zegt. Maar toch werd ze in 2008 door Hans Laroes gevraagd om de Amerikaanse verkiezingsnacht te verslaan.

De kans van haar leven

“Live, vanuit Washington, zo lang als het zou duren. Dat is op z’n zachtst gezegd nogal een dingetje in medialand – helemaal voor mij, want ik was dus in alle opzichten een totale amateur. Toen ik het hoorde, kreeg ik overal donkerrode vlekken in mijn nek. Later ben ik echt helemaal uit mijn stekker gegaan.”

Hoe dat vervolgens uitpakte, lees je in het hele interview via de onderstaande link. Inclusief juicy detail over wat Eva zélf van haar stagiaires verwacht en wanneer zij op haar beurt iemand een kans zou geven.

22 januari 2018 15:00
Bron: 
Brandpunt+