Eva Jinek
Foto van Eva Jinek

Eva start een nieuwe facebookgroep!

We hebben een nieuwe facebookgroep! Daarin gaat Eva graag met je in gesprek over jouw ervaringen met de medische wereld. Om te beginnen, vertelt zij zelf - voor het eerst - over haar bevalling.

Eva Jinek
Eva JinekEva Jinek

Eva: "Wist je dat vrouwen die zwangerschapsvergiftiging hebben gehad meer kans hebben op hart- en vaatziekten? Of dat baarmoederhalskanker 100% te voorkomen is? Nee? Dat is helemaal niet gek, want de medische wereld weet het ook pas sinds een aantal jaar.

Als het gaat om het vrouwenlichaam is er een behoorlijke kennisachterstand. Proefpersonen zijn bijna altijd mannen, of het nu mensen of dieren zijn, en daardoor is het mannenlichaam nog altijd de norm. Zo is er niet alleen minder bekend over het lichaam van vrouwen, maar krijgen vrouwen ook vaak onverwachte bijwerkingen van medicijnen omdat die alleen op mannen zijn getest.

De hoogste tijd om daar wat aan te doen.

Daarom wil ik in deze groep graag met jullie in gesprek over jullie ervaringen, want ik weet zeker dat we er allemaal wat aan hebben. Ik zelf heb bijvoorbeeld ontzettend veel gehad aan de ervaringen van andere vrouwen die ook een keizersnee hadden gehad. Uit hun eerlijke verhalen putte ik troost en kracht, en dat wil ik voor iedereen.

Word lid van deze groep als je benieuwd bent naar mijn ervaringen, als je jouw eigen verhaal wilt delen en als je in contact wilt komen met mensen die ook een bijzonder verhaal te vertellen hebben.

Bovenal is dit een plek voor iedereen die nog niet alles zeker weet. En die wil leren van de ervaringen van anderen. We gaan met deze groep experimenteren, dus mocht je iets missen, of een tip voor ons hebben: laat het ons vooral weten."

Veel plezier!

Liefs,

Eva