Hotel Spoorzicht
Foto van Eva Jinek

‘Eva krijgt de mooiste kamer die we hebben’, vertelt hoteleigenaar Loppersum

In Loppersum kijkt men uit naar de komst van Eva Jinek en Jeroen Pauw. We reizen naar Groningen om daar dinsdag en woensdag ‘Pauw & Jinek: de verkiezingen’ uit te zenden. RTV Noord spreekt van ‘een stilte voor de storm’.

Hotel Spoorzicht
Hotel Spoorzicht

Vandaag trappen we officieel af met ‘Pauw & Jinek: de verkiezingen’! Eva Jinek en Jeroen Pauw reizen het hele land door om ter plaatse uitzendingen te maken. Die zullen volledig in het thema staan van de Provinciale Statenverkiezingen. In de uitzending spreken we natuurlijk met bewoners, politici en óók met cabaretiers. We beginnen het circus in Den Haag, en trekken via Loppersum en Veghel naar Arnhem. De uitzendingenreeks begint vandaag en eindigt op 19 maart (een dag voor de verkiezingen).

In Loppersum hebben ze er zin in, schrijft RTV Noord. De omroep beschrijft het zelfs als een ‘stilte voor de storm’. Ze spraken met de eigenaar van hotel hotel Spoorzicht, waar de redactie twee dagen zal intrekken.”We hebben zeventig bedden verdeeld over 32 kamers, dus de hele boel is vol”, zegt eigenaar Cees de Vries tegen RTV Noord.

Eigenaar Cees vertelt dat het hotel moest worden omgebouwd. Zo moet er voor Eva’s tafel een schuifwand van tachtig jaar oud worden verwijderd. Voor Cees is het een droom die uitkomt. “Dit is goed voor het bedrijf, maar ik kijk het meest uit naar Jinek. Ik vind haar een fantastische vrouw en ze krijgt de mooiste kamer van ons hotel”, vertelt hij in het interview.

Wij kijken er ook naar uit, Cees! Mis geen uitzending, vanaf vanavond tot en met 19 maart zijn we er rond 23:00 op NPO1.

Bron: 
RTV Noord