Foto van Eva Jinek

Eva Jinek: “Ik hou van Hollandse nuchterheid. Niet zeiken, maar aanpoten!”

Vice staat bekend om hun originele interviews en eh… prikkelende vragen. Ook voor Eva bedachten ze een paar pareltjes. Heb jij je altijd al afgevraagd met welk lied Eva op zou komen tijdens een dartwedstrijd? Je leest het hier!

Gabberstaart en plateauzolen

Wat antwoord je als een interviewer je vraagt op welk lied je op zou komen als je een professioneel darter zou zijn? Ehhh… Nou, Eva hoefde er niet lang over na te denken. “Rake it Up van Yo Gotti en Nicki Minaj. Echt een bruut nummer. Hartstikke antifeministisch. Die man zegt dingen die absoluut niet kunnen. Het is echt een nummer waardoor je meteen de energie hebt om een bullseye te gooien.”

Luister hier naar 'Rake it Up':

En ja, daar hoort een bijpassende outfit bij. Eva zou haar haren in een gabberstaart doen ‘met de zijkanten weggeschoren’. En dan een roze/zwarte polo boven een zwarte leren broek. En dan op een paar plateauzolen meteen die bullseye gooien!

Voorbeeldfunctie

Aan Vice vertelt Eva, dat ze zichzelf niet meteen als baanbrekend beschouwt, maar dat ze zich wel bewust is van haar voorbeeldfunctie. Ze hoopt dan ook dat jonge vrouwen en meisjes die haar op televisie zien, beseffen: “Hey, dit behoort ook tot de mogelijkheden.” Maar jongeren moeten zich ook weer niet té veel zorgen maken om later, en vooral genieten: “Een beetje hardcore mag wel,” volgens Eva.

Niet zeiken, maar aanpoten

Waar Eva wél de barricaden voor op zou gaan? Hollandse nuchterheid. Volgens Eva is de mentaliteit van ‘niet zeiken, maar aanpoten’ zuiverend en zelfs zalvend voor de ziel. Bovendien zijn de Nederlandse vrouwen ook absoluut geen tuthola’s: “In de VS moet iedereen er altijd tiptop uitzien, maar hier maakt het geen klap uit. Ik zou het heel jammer vinden als er iets daarvan verloren zou gaan.”

Benieuwd wat Eva nog meer te vertellen had? Lees de rest van het interview via de link hieronder:

Bron: 
Vice