Eva Jinek: "Ik ben even fanatiek als altijd"
Foto van Eva Jinek

Eva: “Ik ben even fanatiek als altijd”

Eva staat te popelen om weer te beginnen met haar talkshow. In een interview met De Telegraaf vertelt ze over het ‘boomhutgevoel’ op haar redactie én hoe het voelt om terug te keren na de geboorte van Pax.

Eva Jinek: "Ik ben even fanatiek als altijd"
Eva Jinek: "Ik ben even fanatiek als altijd"Pim van Boesschoten

Vanaf 1 januari is het weer tijd voor een nieuw seizoen Jinek. “Voorafgaand aan een nieuw seizoen moet ik altijd wel een tocht afleggen”, vertelt Eva aan de krant. “En deze keer kom ik van een andere planeet.”

Zin om te beginnen

Dat heeft te maken met de geboorte van Pax in september. “Ik was benieuwd of ik als moeder mijn werk minder belangrijk zou vinden. (...) Maar daar proef ik niks van, ik ben even fanatiek als altijd”, aldus Eva. “Ik besef dat ik het grootste geluk op aarde heb dat ik een kind op de wereld heb gezet. En ik ben nog steeds zo gestoord om tien uur per dag bezig te willen zijn met de talkshow.”

Eva vertelt dat haar vriend Dexter de eerste vier maanden thuis zal blijven bij Pax. “Ik weet dat het bijzonder is dat wij dat zo kunnen regelen. De meeste vaders krijgen nu twee en straks vijf verlofdagen. Het is misschien een te zware term, maar ik vind dat bijna crimineel.”

Ongeplande keizersnede

Eva beviel zelf met een ongeplande keizersnede vanwege zwangerschapsvergiftiging. “Na zo’n zware operatie ben je echt gehandicapt. Nog nooit ben ik zo afhankelijk geweest”, legt ze uit. “Voor een doener, iemand die wil aanpakken, was het verschrikkelijk. Ik kon niet lopen en zelfs nauwelijks het baby’tje oppakken.”

Maar nu is Eva zo goed als klaar om terug te keren naar haar vertrouwde studio. Op de vraag waar ze zich het meest op verheugt, antwoord ze: “Zoveel: de geur van de studio, het moment dat ik de eerste uitzending afsluit en ook de sfeer op de redactie. We zijn heel serieus, maar keten ook veel.”

Eva legt uit hoe dat er aan toe gaat:  “Als ik de redactie opkom, besluip ik ze en schreeuw dan zo hard dat ze uit hun stoelen vliegen. Het lukt elke keer weer.”

Nog geen plannen om te stoppen

Voorlopig heeft Eva dan ook geen plannen om te stoppen met de talkshow. “Je wordt betaald om met interessante mensen te praten, maakt iedere dag iets spannends mee en je project is ‘s avonds af. (...) Ik kan maar weinig beroepen bedenken die zo uitdagend en bevredigend tegelijk zijn op zoveel niveaus.”

Het is dan ook elke dag weer spannend om te zien hoe een uitzending zal lopen. “Soms verwacht ik een enorme dynamiek aan tafel: die gaan klikken, dat wordt lekker rellen, maar zit ik er ondanks mijn ervaring helemaal naast. Dan moet ik aan de bak: door zelf te geven kun je nog compenseren. Inmiddels weet ik meestal na vijftien minuten wel: dit gaat goed.”

Ben je benieuwd naar wat Eva nog meer te vertellen had? Lees de rest van het interview dan via de link hieronder.

Bron: 
De Telegraaf