Foto: Remco Bikkers
Foto van Eva Jinek

Dit mag je niet missen als je in de V.S. bent (volgens Eva)

Voor de Verenigde Staten van Eva bezoekt Eva haar geboorteland Amerika. Aan De Wereld Draait Door vertelt ze welke vijf dingen je absoluut moet doen als je in de V.S. bent.

Foto: Remco Bikkers
Foto: Remco Bikkers

1. Diner

Zoek de meest aftandse diner die je kan vinden en ga vervolgens aan de bar zitten (op die manier heb je meteen aanspraak bij die praatgrage Amerikanen). Bestel dan het grootste en meest vette Full American Breakfast die je kunt vinden. American pancakes overgoten met maple syrup die vervolgens ook over de hash browns, eieren en bacon heen druipt. Heerlijk. Kleine tip: zorg ervoor dat je met een lege maag komt want anders krijg je nog geen fractie van het ontbijt op.

2. Charleston

Ga naar de haven van Charleston, South Carolina. Hier smeek je één van de lokale vissers of je mee mag op een garnalenboot. Het helpt als je belooft om heel stil te zijn en keihard mee te werken. De boot vertrekt om 02:00 uur ‘s nachts en de volgende dag kom je rond 14:00 uur ‘s middags moe, maar heel voldaan weer terug. Als je mazzel hebt zie je tijdens de tocht nog een paar dolfijnen om de boot heen zwemmen. En de grootste beloning is natuurlijk de enorme portie verse garnalen die je verorbert in één van de lokale barretjes.

3. Burgerzin

Vrijheid van meningsuiting is een belangrijk recht voor de Amerikaanse burgers (die veel meer betrokken zijn dan Nederlanders). Overal worden protestacties of demonstraties voor georganiseerd. Zoek een demonstratie op - of je het eens bent met het onderwerp of niet - en je zult versteld staan van de Amerikaanse burgerzin. En mocht je denken dat het geen effect heeft, think again! Burgers zorgen vaak genoeg voor grote maatschappelijke verandering in Amerika. In 1967 waren bijvoorbeeld interraciale huwelijken nog illegaal in bepaalde staten, en nu heeft de V.S. acht jaar een zwarte president gehad.

Zoek een demonstratie op, of je het eens bent met het onderwerp of niet!

4. Pulled Pork

Als je Washington uitrijdt richting Virginia, sta je binnen een uur op het platteland. Stop dan vooral even langs de weg om een broodje pulled pork te bestellen: de smaak van ‘smalltown U.S.A.’ Om een gigantisch land als de V.S. echt te leren kennen, moet je ook buiten de grote steden als New York komen en kijken in  kleine dorpjes en op het platteland.

5. Big Sur

Bezoek de Big Sur. Dit gebied ligt tussen San Francisco en Los Angeles aan de westkust van de V.S. Als je een cabrio huurt en over de Pacific Highway 1 rijdt, word je beloond met de mooiste uitzichten over de oceaan.In de stad Monterey kun je ‘s avonds in de frisse zeemist genieten van een heerlijk glas wijn. Zeker de moeite waard!

Benieuwd op welke plekken Eva dit jaar is geweest? Kijk dan donderdag naar de eerste aflevering van de Verenigde Staten van Eva om 22:15 uur op NPO 1!

Bron: 
DWDD