omslag
Foto van Eva Jinek

Waarom vinden we het stiekem toch moeilijk als zij meer verdient dan hij?

We wíllen het niet vinden, maar het onderbewustzijn is genadeloos. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zowel mannen als vrouwen het moeilijk vinden als zíj de grootverdiener is. Maar dat is nergens voor nodig!

Zowel mannen als vrouwen in de VS voelen zich toch niet helemaal senang bij het feit dat zij meer verdient dan hij.
Zowel mannen als vrouwen in de VS voelen zich toch niet helemaal senang bij het feit dat zij meer verdient dan hij.

Alexandra Killewald is een professor sociologie aan Harvard en doet onderzoek naar geld en gender. Toen zij met haar vriend begon te praten over huwelijk, floepte er opeens de volgende zin uit zijn mond: “Maar ik kan je niet onderhouden!”

Killewald stond perplex. “Wat denk je dat er gaat gebeuren als we trouwen,” riep ze uit. Het was toch nooit een probleem geweest dat zij meer verdient dan hij? En nee, haar vriend ging er niet van uit dat ze als getrouwde vrouw haar baan zou opzeggen. Waar kwam dit vandaan?

“Mijn vriend is een feminist, maar dit gevoel kwam ergens diep uit de krochten van zijn onderbewustzijn. Het vastgeroeste geloof dan een man zijn vrouw moet kunnen onderhouden, mits hij een goede echtgenoot wil zijn,” vertelt ze aan The New York Times.

Ze trouwden toch en zij verdient nog steeds meer dan hij.

We moeten hierover praten!

Toch vindt Killewald het belangrijk te praten over het mijnenveld dat ontstaat zodra vrouwen meer verdienen dan mannen. Want hoewel de stereotypes rond vrouwen en werk heftig aan het afbrokkelen zijn, blijft geld toch een dingetje. Zo publiceerde The New York Times een artikel met de klinkende kop ‘When Wives Earn More Than Husbands, Neither Partner Likes to Admit It’.

Ja, je leest het goed. Zowel mannen als vrouwen in de VS voelen zich toch niet helemaal senang bij het feit dat zij meer verdient dan hij. Het is zelfs zo erg, dat ze er liever over liegen.

Dat laat een nieuw onderzoek van Census Bureau tenminste zien. Zij vroegen respondenten hoeveel ze precies verdienen en vergeleken hun onderzoek met de officiële cijfers van hun werkgevers. Wat bleek? Bij heterostellen waar de vrouw meer verdient, zeiden de vrouwen dat ze gemiddeld 1,5 procent minder verdienen dan ze werkelijk doen. De mannen daarentegen zeiden dat ze 2,9 procent meer verdienen.

Waarom ze dat doen? Dat blijft natuurlijk gissen, maar volgens de onderzoekers van Census ligt het aan iets wat zij ‘manning up and womaning down’ noemen. Kort samengevat: of we het nou bewust of onbewust doen, er heerst nog steeds een opvatting dat het sociaal wenselijk is dat een man meer verdient dan zijn vrouwelijke wederhelft.

Erg curieus, vooral als je bedenkt dat het de afgelopen decennia steeds normaler is voor vrouwen om meer te verdienen dan hun partner. “Toch houden we krampachtig vast aan het idee dat mannen voor het brood op de plank moeten zorgen, terwijl we wél zijn afgestapt van het idee dat vrouwen thuishoren in de keuken,” vertelt Alexandra Killewald.

Vooroordelen zijn hardnekkige beestjes

Zit je in een huwelijk waar de vrouw meer verdient dan de man? Dan zitten daar wat haken en ogen aan, tenminste dat laat het onderzoek van Census zien. In huwelijken waar de vrouw meer verdient dan de man is de kans op een scheiding namelijk groter. Ook suggereerde het onderzoek dat vrouwen die meer verdienen ook nog eens meer werk in het huishouden doen. Waarom? Om hun man een beter gevoel te geven.

Deze bevindingen moeten wel een beetje genuanceerd worden, benadrukt Killewald in haar onderzoek. De echte huwelijksperikelen ontstaan namelijk het meestal als de man werkloos is. Zolang de man wel een voltijdbaan heeft, is er geen verhoogd risico op een scheiding.

Ook lijkt het erop dat de volgende generatie het beter doet. Stellen die in de jaren 90 zijn getrouwd hebben veel minder kans om uit elkaar te gaan wanneer de vrouw meer verdient, dan stellen die in de jaren 60 en 70 in het echt zijn getreden.

Helaas blijken de vooroordelen voor mannen om de broodwinner te zijn een stuk hardnekkiger. Als mannen werkloos zijn of weinig werk hebben, zijn vrouwen veel minder geneigd ze als marriage material te zien en willen ze eerder een scheiding.

Zelf beginnen?

Geen zin om te wachten op volgende generaties, maar liever zelf het goede voorbeeld geven? Volgens financieel adviseur Derek Tharp is het vooral belangrijk om duidelijk te hebben wie wat doet. Verkeerde verwachtingen over hoeveel iedereen bijdraagt, zijn volgens hem namelijk de grootste bron van conflicten in een huwelijk. “De truc is om openminded te blijven en niet bang te zijn om de rollen anders te verdelen. Als de man bijvoorbeeld minder gaat werken, wees dan niet bang wat meer tijd in het huishouden te stoppen - en vice versa. Want als één van de twee het gevoel krijgt disproportioneel veel te doen, ontstaat er een risico op conflict.”

En uiteindelijk is het maar geld, hè? Niet de moeite waard om om te vechten.

Bron: 
The New York Times