Oneindig veel vakantiedagen op de teller
Foto van Eva Jinek

Talloze vakantiedagen: de droom van elke werknemer óf te mooi om waar te zijn?

Oneindig veel vakantiedagen op de teller, het klinkt als een onwaarschijnlijk sprookje. Maar in Amerika wordt er volop mee geëxperimenteerd. Worden we daar nou echt beter van? (spoiler: vrouwen niet)

Oneindig veel vakantiedagen op de teller
Oneindig veel vakantiedagen op de tellerGettyimages

Een goede coffee corner inclusief de beste barista, een gym én een masseur die elke week de spanning uit je nek knijpt? In Amerika is er tussen grote bedrijven een onderlinge strijd gaande over wie z'n werknemers de beste faciliteiten biedt. En hoewel al die extra’s hartstikke leuk zijn, moet er natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. Toch komen Amerikaanse werkgevers met een regeling die daar eigenlijk tegenin gaat: de mogelijkheid om oneindig veel vakantiedagen op te nemen.

En deze trend op werkgebied zit de afgelopen jaren enorm in de lift. Werknemers bij bedrijven zoals Netflix en Dropbox mogen onbeperkt vakantiedagen opnemen. Niks geen wettelijke twintig dagen (25 als je geluk hebt). Maar, hoewel werknemers het bij de introductie van dit concept bijna euforisch omarmden, blijkt het in de praktijk toch wat ingewikkelder. En dan vooral voor vrouwen.

Het idee achter de eindeloze vakantiedagen

Hoewel het concept voor de meeste mensen krankzinnig lijkt, zit er een behoorlijk sterke redenatie achter. David Burkus, de schrijver van het boek The myths of creativity: the truth about how innovative companies and people generate great ideas, zegt dat werknemers op deze manier het vertrouwen ervaren om flexibel met hun werktijden om te gaan. Door dit vertrouwen te geven, hopen bazen dat de motivatie van hun werknemers op peil blijft of zelfs verbetert. Als je werk maar af is aan het einde van de rit, mag je zelf uitvogelen hoe en wanneer je dat voor mekaar krijgt.

Door werknemers zelf deze verantwoordelijkheid te geven, hopen werkgevers op een positieve en minder geforceerde vibe op de werkvloer. Natalie werkte bij zo’n soort bedrijf en herkent dit beeld wel. Ze zegt tegen Slate: "Het werd echt gebracht als: 'Jullie zijn volwassen, we vertrouwen op jullie. Dus als het bijvoorbeeld niet goed gaat met je gezin dan moet je thuisblijven, voor je kinderen zorgen en daar geen zorgen over hebben.' "

Mannen en vrouwen gaan er verschillend mee om

Dat klinkt als een perfect concept toch? Maar in de praktijk lopen werknemers toch tegen een paar problemen aan. Vrouwen gaan bijvoorbeeld al heel anders om met het vertrouwen dat zij krijgen dan mannen.

Volgens Natalie was dat vooral te zien aan de redenen voor het opnemen van een vrije dag. Vrouwen deden dat vaker om een dag voor de kinderen te zorgen of het huis van een flinke schoonmaakbeurt te voorzien. Terwijl mannen hun vrije dagen juist besteden aan lekker niks doen of andere vrijetijdsactiviteiten. Dit blijkt ook uit een onderzoek uit 2017 waarin staat dat vaders 46 procent van hun vrije dagen besteden aan hobby’s terwijl hun vrouwelijke partners die tijd veel vaker besteden aan de zorg voor de kinderen.

Het lijkt er dus op dat die talloze vakantiedagen er niet voor zorgen dat vrouwelijke werknemers uitgerust en productiever op de werkvloer zullen verschijnen. Dit beleid pakt dus vooral lekker uit voor het mannelijke geslacht.

Het schuldgevoel

Bovendien hebben vrouwen vaker last van een schuldgevoel. Volgens het onderzoek: ‘The State of American Vacation 2017’ voelen vrouwen zich vaker bezwaard om al hun vakantiedagen op te nemen dan mannen. “Mannen hebben daar minder moeite mee en kunnen beter loslaten” zegt Natalie.

Dat schuldgevoel blijkt vaak nog groter wanneer vrouwen een onbeperkt aantal vakantiedagen hebben. Vooral als ze pas net aan de bak zijn en nog een behoorlijke mate van bewijzingsdrang voelen, blijkt het nemen van vrije dag een mentale uitdaging. Maar ook als vrouwen al jaren bij een bedrijf werken, blijft het gevoel vaak opspelen. Ze voelen zich onder andere oncollegiaal en hebben het gevoel dat ze een slechtere teamplayer zijn. Het lijkt er ook op dat vrouwen hun werk vaker mee naar huis nemen dan mannen. Vrouwen kunnen wel een lesje in loslaten gebruiken. Terwijl mannen sneller zeggen: “Zo, het zit er op voor vandaag. Morgen weer een dag!”

Of we in Nederland ook kunnen rekenen op oneindig veel vakantiedagen, moeten we nog zien. Maar dat vrouwen hun vakantiedagen meer moeten omarmen, lijkt ons een goed idee!