“Probeer nooit iemand anders te worden!”
Foto van Eva Jinek

Ben je een buitenbeentje op werk? ‘Geen enkel probleem’, zegt deze carrièrevrouw

Werken an sich is vaak al uitdagend. Laat staan als je je een buitenstaander voelt binnen je team. Volgens Google’s global brand director Aude Gandon maakt dat totáál niet uit: “Probeer nooit iemand anders te worden!”

“Probeer nooit iemand anders te worden!”
“Probeer nooit iemand anders te worden!”Gettyimages

Ook al heb je op papier de baan binnengesleept waar je altijd al van droomde, is dat nog geen garantie dat je altijd met een grote grijns naar je werk gaat. Soms zit het gewoon even tegen. Google’s global brand director Aude Gandon vertelt bij Girlboss waar zij tegenaan loopt in haar droombaan en geeft een paar nuttige tips over hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Want, doen wat je leuk vindt en datgene waar je goed in bent, betekent niet automatisch dat je de perfecte collega bent of je helemaal thuis voelt op de werkvloer. Dat weet Gandon als geen ander. In haar indrukwekkende loopbaan bij bedrijven zoals P&G Beauty, L’Oreal Paris en Maybelline, heeft ze zich hier nog wel eens zorgen om gemaakt. Maar nu niet meer en daarom deelt ze haar advies.

Omdat je ergens niet bij past, betekent dat niet dat je er meteen niet thuis hoort

Aude Gandon

Je hoeft er niet bij te passen

“Omdat je ergens niet bij past, betekent dat nog niet dat je er meteen niet thuis hoort,” vertelt Gandon stellig. Ze geeft vervolgens het voorbeeld van haar eerste jaren op de arbeidsmarkt: Ik kreeg tijdens mijn eerste baan al snel veel internationale klanten toegewezen. Maar in de jaren ‘90 waren er bijna geen andere vrouwen aan het werk in die markt. Ik was dus de uitzondering en voelde me constant een soort buitenbeentje. Soms vroeg ik me af of ik het recht had om me in dit wereldje te bevinden."

“Maar gelukkig vond ik het werk zelf zó leuk dat ik vol heb gehouden,” vervolgt ze. Al baalt ze ervan dat niemand haar destijds heeft voorbereid op hoe alleen en isolerend je werk kan voelen: “Je belandt als het ware in een bubbel waar je maar moeilijk doorheen kan prikken,” vervolgt Gandon. En als ze had geweten wat haar te wachten stond, had ze misschien wat meer zelfvertrouwen gehad. Dat was nou net wat ze miste door haar onwetendheid. Nu wil ze wil dat vrouwen zich beseffen dat ze niet in een hokje hoeven te passen.

Ik wil dat jonge vrouwen goed in hun oren knopen dat ze zich nooit anders voor hoeven te doen

Aude Gandon

“De balans tussen strategie en creativiteit in mijn werk, ligt me gewoon heel goed. Daarom bleef ik, ook toen het moeilijk werd.” Ook al is het vervelend om je een vreemde eend te voelen, zegt dit niets over of je goed bent in je werk.

Blijf jezelf

“Ik wil dat jonge vrouwen goed in hun oren knopen dat ze zich nooit anders voor hoeven te doen. Wees zeker over wat je wilt in het leven en probeer nooit iemand anders te zijn. Trouw zijn aan jezelf is de enige manier om succesvol te worden en te blijven.”

“Je houdt het niet vol om je anders voor te doen en zal er nooit een comfortabel gevoel bij hebben.” Wanneer je in de spiegel kijkt en jezelf niet herkent of jezelf niet in de ogen durft te kijken, weet je dat het foute boel is. “Ik ben gek op mode en experimenteer ook graag een beetje met mijn kleding. Tja, dan kun je je zorgen maken over commentaar van je collega’s, maar je kan ook denken: ‘ik ben goed in mijn werk dus ik mag zelf mijn grenzen bepalen’. Veel collega’s waren het met me eens, maar ook een paar niet. En dat is prima.”

Grenzen en prioriteiten stellen

Gandon heeft ook geleerd wanneer ze ‘nee’ moest zeggen in haar werk. Ook al wordt dat je niet altijd in dank afgenomen: “Toen ik in het Engeland werkte, was het gebruikelijk dat er aan het einde van de dag een borrel gedronken werd. Ik heb heel veel gereisd in die tijd. Dus wanneer ik thuis was in Londen, ging ik na werk altijd bijtijds naar huis zodat ik tijd met mijn kinderen kon doorbrengen.”

Maar die keuze was niet voor iedereen zo vanzelfsprekend: “Op een dag zei mijn baas tegen me: ‘Ik wil dat je buiten werk meer tijd doorbrengt met je collega’s.’ Maar ik zei: "Nee, de band met mijn collega's is prima en tijdens de lunch heb ik alle tijd voor afspraken en gezelligheid. Maar om zes uur is het tijd om naar huis te gaan en ligt mijn prioriteit bij mijn gezin." Volgens Gandon is het heel belangrijk om je grenzen duidelijk aan te geven. Als je eerlijk zegt hoe de vork in de steel zit, is er voor beide partijen meer duidelijkheid en dus minder kans op problemen.

"Vrouwen maken opofferingen die veel mannen niet hoeven te maken.” Zij zitten sowieso al in een spagaat door de tijdsverdeling tussen gezin en werk. “Er waren tijden dat ik moest accepteren dat ik niet zoveel kon geven als ik wilde. Hoewel ik in beide sferen wilde slagen, werkte dat niet altijd zo. Soms kunnen we niet altijd ons best doen op elk gebied,” legt de brand director uit.

Kortom, “Fitting In Is Overrated”. We hoeven er niet altijd bij te horen. Zolang je maar doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent, kom je er wel volgens Aude Gandon. En die wijze woorden kunnen wij alleen maar omarmen!

Benieuwd naar het artikel van Aude Gandon op Girlboss? Lees het via de link hieronder.

Bron: 
Girlboss