Ezra Miller
Foto van Eva Jinek

The Met Gala 2019 - gelukkig hebben we de foto's nog

Vier jurken over elkaar, een gezicht met zeven ogen, en een hoofddeksel gemaakt van 24 karaats goud. Het kan niet op bij de jaarlijkse benefietavond voor de kostuumafdeling van het Metropolitan Museum of Art in New York. Ook wel bekend als The Met Gala.

Ezra Miller
Ezra MillerFoto: ANP

De outfits van de sterren waren dit jaar nog nét iets extravaganter dan normaal. Het thema van de avond was namelijk: Camp: Notes on Fashion. Een beetje ordinair dus. De gastenlijst was - zoals ieder jaar - gevuld met de meest begeerde beroemdheden van dit moment.

Haute Couture

Anna Wintour, de bekende en beruchte hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, bepaalt hoogstpersoonlijk wie er mag komen en wie niet. Het is inmiddels traditie dat de genodigden een bijzondere outfit aantrekken om mee te pronken op de rode loper. En dat kan - zoals je zult zien in de foto's - niet gek genoeg. Het gala is hiermee één van de belangrijkste mode-evenementen ter wereld geworden.

We hebben een selectie gemaakt van de meest bijzondere en bizarre outfits. Eén van onze favorieten dit jaar is Lady Gaga. Naast vier verschillende outfits over elkaar, gaf ze ook nog eens een prachtig staaltje performance art op de rode loper. Die vrouw blijft ongeëvenaard.

Wie is jouw favoriet? Bekijk de foto's hieronder.