Foto: ANP
Foto van Eva Jinek

Lilly Singh is het nieuwe gezicht in de wereld van de talkshow

In de wereld van Amerikaanse talkshows die vooral gedomineerd wordt door mannelijke presentatoren is Lilly Singh een fris, nieuw gezicht. The Guardian schreef over de magie van Lilly. 

Foto: ANP
Foto: ANP

Haar talkshow A Little Late with Lilly Singh werd vorige week voor het eerst uitgezonden. Lilly is met haar 31 jaar de jongste talkshowhost van NBC en de enige vrouwelijke host bij die zender. Met bijna 15 miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal heeft ze al een enorme fanbase. De vraag is of ze de gemiddelde Amerikaanse televisiekijker ook voor zich gaat winnen.

Ze is met haar Indiase afkomst en felgekleurde pakken een opmerkelijke verschijning tussen de mannelijke talkshowhosts van middelbare leeftijd. Denk aan haar collega’s Jimmy Fallon en Seth Meyers. En daar is Lilly zich bewust van. "Hello my name is Lilly, and I ain’t a white man. My skin’s got some color and it ain’t a spray", rapt ze in de trailer van de show. 

Het is duidelijk waar Lilly voor staat. Een talkshow vanuit het perspectief van een jonge, biseksuele vrouw met immigratie-achtergrond. Maar natuurlijk is ze veel meer dan dat. Tijdens de eerste uitzending zegt ze al sarcastisch dat de naam van haar show misschien veranderd moest worden naar A Little Late with Bisexual Woman of Color, omdat de media daar zo veel nadruk op legt. 

Waar het natuurlijk echt om draait, is de inhoud van de show. Met een aanstekelijk enthousiasme vliegt Lilly onderwerpen aan zoals racisme, seksuele intimidatie en de gender pay gap. Met de hilarische sketches en monologen ontbreekt de nodige humor gelukkig ook niet. 

Makkelijk gaat het niet worden voor Lilly. Het is nog geen enkele vrouw gelukt om meer dan één seizoen van een late-night show op de buis te krijgen. "Als ik eerlijk mag zijn, maakt het me eigenlijk niet uit wat de uitkomst gaat zijn, want het zal hebben geholpen om de weg vrij te maken voor anderen. En dat is mijn prioriteit", zegt Lilly.

Benieuwd naar het hele artikel van The Guardian? Lees het via onderstaande link.

Bron: 
The Guardian