James Bond gaat met pensioen, maar zijn vervanger staat al klaar
Foto van Eva Jinek

James Bond gaat met pensioen, maar zijn vervanger staat al klaar

Na vele gezichten en een - ogenschijnlijk - onsterfelijke carrière, lijkt James Bond toch eindelijk met pensioen te gaan. Maar geheim agent 007 blijft bestaan. Niemand minder dan Lashana Lynch neemt het stokje over.

James Bond gaat met pensioen, maar zijn vervanger staat al klaar
James Bond gaat met pensioen, maar zijn vervanger staat al klaarGetty

Nadat in 1962 de eerste Bond-film Dr. No in première ging, lijkt het alsof de geheim agent amper een dag ouder is geworden. Van spectaculaire actiescènes, ontsnappingen, martini’s tot de nachtelijke avontuurtjes, er was niets waar James Bond zijn hand niet voor omdraaide. 

Maar terwijl de geruchtenmolen al een paar jaar draait over wie een gedegen opvolger zou kunnen zijn voor acteur Daniel Craig, lijken de filmmakers het over een heel andere boeg te gooien. 

Lashana Lynch tijdens de presentatie van 'Bond 25'
Lashana Lynch tijdens de presentatie van 'Bond 25'Getty

Gisteren lekte het hardnekkige gerucht namelijk dat James Bond er toch eindelijk aan zal moeten geloven: de tijd van zijn pensioen is aangebroken. In de volgende film zal Bond zijn badge van MI6 in leveren, en daarmee ook zijn bijbehorende codenaam.

Geen typische Bond-girl

Het is aan actrice Lashana Lynch om het legendarische pseudonym 007 eer aan te doen. The Guardian hoopt dat de schrijvers haar niet neer zullen zetten als een typische Bond-girl. Maar als we de geruchten mogen geloven, loopt haar personage niet warm voor de versierpogingen van Bond.

Wij zijn benieuwd wat de nieuwe 007 allemaal in haar mars heeft!

Bron: 
The Guardian