Krokodillen in woonpand
Foto van Eva Jinek

Krokodillen in woonpand Amsterdam-Oost mogen blijven

Het had een aflevering van de serie ‘Breaking Bad’ kunnen zijn, maar het gebeurde echt. Bij een grootschalige inval in zeven panden vond de Amsterdamse politiek verschillende vuurwapens, een grote hoeveelheid ‘Crystal Meth’ en kilo’s andere synthetische drugs. Maar echt gek werd het toen ze 2 krokodillen ontdekten die als bewakers fungeerden.

AT5 verslaggever Cecile van de Grift dacht de krokodillen te herkennen. Twee jaar eerder maakte ze namelijk een reportage over deze gevaarlijke jongens. Toentertijd had ze een tip gehad dat er in Oost krokodillen gehouden werden. Ergens stond een bordje ‘hier waak ik’ met een afbeeldingen van krokodillen. Zou dat een grap zijn? Cecile deed buurtonderzoek om daar achter te komen. Uiteindelijk kwam ze in contact met de vader van de eigenaar. Daarna met de eigenaar zelf, die toestemming gaf om een reportage te maken over zijn beesten. Hij had er 4 in bezit. Normaal gesproken trad hij op met zijn beesten. Dat ze gevaarlijk zijn was wel duidelijk tijdens het filmen. Even leek 1 van de vier zijn baasje aan te vallen.

Vergelijkbaar met een hond

De baas is opgepakt, de beesten zitten nog in zijn pand. Wie moet er nu voor ze zorgen?

De politie gaf als commentaar: “Het is te vergelijken met een hond. We informeren in de omgeving of iemand de beesten eten wil geven. Dat hebben we nu ook gedaan.”

Vreemde situatie. Gelukkig heeft Cecile het gecheckt. Er is een goede buur die de taak op zich genomen heeft.