Geld
Foto van Eva Jinek

Zo vraag je om meer salaris (en krijg je het ook) volgens deze CEO

Grote kans dat óók jij meer waard bent dan je huidige salarisstrook. Quartz komt met dé manier om je volgende (vreselijk ongemakkelijke) salarisonderhandeling aan te gaan en daar succesvol uit te komen.

Onderhandelen over salaris doe je zo!
Onderhandelen over salaris doe je zo!Unsplash

Als er iets ongemakkelijk is, dan zijn het wel je salarisonderhandeling. Blaten over hoe goed je het doet en vragen om meer geld - dat doen de meesten niet elke dag. Niet gek dus als je ze liever uit de weg gaat. En dat doen we dus ook massaal. Volgens Quartz onderhandelt veel te weinig van de vrouwen en mannen over het startsalaris als ze met een nieuwe baan beginnen.

Zonde! Want niet alleen wordt je misschien financieel ondergewaardeerd, je komt ook minder ambitieus over.

Maar, hoe pak je dat aan? Zonder arrogant uit de hoek te komen of te vroeg in het gesprek je kruit te verschieten? Quartz bezocht een conferentie in New York waarin geslaagde zakenvrouwen bij elkaar kwamen en deed daar een succesvolle strategie op.

Dit is het advies

De strategie komt van Kelly Coffey, CEO van J.P. Morgan Private Bank. Het komt erop neer dat je het zwaartepunt van het gesprek verlegt. Ze legt uit: “Bedenk voor jezelf wat je graag wilt verdienen per maand. Stel dit bedrag voor, en vraag vervolgens wat je hier allemaal voor moet doen of moet bereiken.” Zo vraag je niet sec om meer loon, maar ga je een open gesprek aan over je toekomst binnen het bedrijf.

Het gevolg is dat je op deze manier een gesprek krijgt over wat je voor het bedrijf gaat doen en wat daarvoor een passende beloning is, in plaats van dat het een ongemakkelijk gesprek wordt over hoeveel ze voor je over hebben of wat je waard bent. Nuttige vervolgvragen gaan over of je bijvoorbeeld extra taken op je kunt nemen om meer te verdienen. Of over of je een andere rol kunt krijgen of een bepaald aspect van je functie kunt verbeteren.

Lekker groeien!

Daarbij zet je op deze manier je baas niet voor het blok en hoef je hem of haar ook niet te manipuleren. Door simpelweg samen te praten over prestaties, verwachtingen en het salaris, kan je samen komen tot een compromis. En bovendien weet je wat je groeimogelijkheden zijn. Ziet dat er naar jouw wens niet rooskleurig genoeg uit? Dat is jammer, maar dan is het alsnog goed om te weten. En kun je wellicht beter om je heen gaan kijken en iets zoeken wat wél bij je ambities past.

Steuntje in de rug

Dus zet dat ongemakkelijke gevoel opzij, en ga die salarisonderhandeling gewoon aan!  Grote kans dat je baas je effort ook nog eens kan waarderen.

Bovendien waren de topvrouwen op het zakenevent het er met elkaar over eens dat onderhandelen over je salaris heel vaak effect heeft en nauwelijks tot geen invloed heeft op je reputatie en baankansen.

Dus wat heb je nog te verliezen? Zet ‘m op!

Bron: 
Quartzy