Foto: Gift Habeshaw, Unsplash
Foto van Eva Jinek

Werken voor deze Amerikaanse techgigant is een walhalla voor jonge ouders

Een koeriersdienst voor borstvoeding en je eicellen laten invriezen op kosten van de baas? Dit is nog maar het begin van de waslijst aan voordelen die Pinterest introduceert voor haar werknemers.

Foto: Gift Habeshaw, Unsplash
Foto: Gift Habeshaw, Unsplash

Onlangs schreven we al dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen eigenlijk een boete op het moederschap is. Dat komt omdat vrouwen doorgaans veel harder geraakt worden in hun salaris en doorgroeimogelijkheden dan mannen, vooral wanneer je kinderen hebt.

Alleen vaderschapsverlof is niet genoeg

Het is een maatschappelijk probleem waar genoeg landen en organisaties maar al te graag iets aan zouden willen doen, maar wat helaas in de praktijk vaak moeilijk te tackelen blijkt. We kennen allemaal de voorbeelden uit Scandinavische landen waar ook de vaders langdurig verlof kunnen opnemen na het krijgen van een kind. Op die manier dragen beide ouders verantwoordelijkheid voor de kinderen en kunnen moeders ook weer makkelijker aan de bak.

Pinterest pakt het groots aan

Maar volgens het Amerikaanse social media bedrijf Pinterest is vaderschapsverlof nog maar de eerste verandering onderweg naar het wegpoetsen van de loonkloof. Het bedrijf introduceert daarom een vrij bizar, maar vooral een zeer rijk gevuld lijstje met benefits voor werknemers wat betreft ouderschap.

Om ervoor te zorgen dat méér vrouwen blijven werken en daardoor wél op die managerspositie terechtkomen, kun je de volgende voordelen verwachten wanneer je werkt bij het techbedrijf:

1. Vier maanden ouderschapsverlof (voor moeders én vaders).

2. In de vier weken die volgen, hoef je vervolgens maar één dag per week naar kantoor te komen en ben je de rest van de week nog lekker vrij. Op die manier kunnen kersverse ouders rustig te re-integreren. En dat voor een volledig salaris.

3. Pinterest betaalt vier één-op-één lessen met een persoonlijke opvoedcoach.

4. Het bedrijf betaalt ook voor extra online cursussen als je kind kampt met een ontwikkelingsachterstand of leerproblemen.

5. De koeriersdienst voor het verschepen van je borstmelk als je voor werk reist, is ook voor de rekening van de baas.

6. Je krijgt een bibliotheeklidmaatschap cadeau, zodat je van je kids ware boekenwurmen kunt maken.

7. Er worden diensten aangeboden (én betaald) om een oppas te vinden.

8. Indien nodig wordt er zelfs grof geld geïnvesteerd in toekomstige ouders die op zoek zijn naar een draagmoeder ($20.000) of een kind adopteren ($5.000).

9. Ben je als vrouw nog niet toe aan kinderen, of weet je gewoon nog niet zeker of je überhaupt moeder wilt worden, dan mag je op kosten van Pinterest ook nog eens je eicellen invriezen.

Foto: Nikola Radojcic, Unsplash
Foto: Nikola Radojcic, Unsplash

Een behoorlijk extreme lijst kun je wel zeggen. Al komen veel van de bijzondere diensten niet helemaal uit de lucht vallen. Zo kreeg de premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, laatst nog flink op haar donder nadat ze eerder naar huis vloog vanaf een speciale bijeenkomst omdat ze nog borstvoeding geeft en daarom niet langer dan één dag van huis kon zijn.

Als je baas op zo’n moment de rekening oppakt om ervoor te zorgen dat jouw vers gekolfde moedermelk keurig naar huis wordt verscheept, hoef jij geen belangrijke werkafspraken te missen.

En als je als ouders te maken krijgt met een kind dat geveld is door die ene na de andere besmettelijke peutergriep die rondgaat op de crèche, is het ook wel makkelijk als je niet je eigen agenda leeg hoeft te vegen om zelf thuis te blijven.

Foto: Katie Emslie, Unsplash
Foto: Katie Emslie, Unsplash

Goede wil of een slimme zet?

Maar er zijn ook zeker een aantal zeer kritische kanttekeningen te plaatsen bij de ambitieuze plannen van Pinterest. Het techbedrijf heeft sinds de oprichting maar liefst $1,5 miljard bij elkaar geharkt én een jaarlijkse omzet van zo’n $500 miljoen. Dan is het niet zo vreemd dat bedrijven zonder blikken of blozen jaarlijks $25.000 kunnen investeren aan leuke extra’s om hun werknemers zoet te houden. En ja, dan bedoelen we $25.000 per werknemer.

Bovendien zou je kunnen bedenken dat dit gewoon een manier is om de beste werknemers naar jouw bedrijf te lokken. Netflix doet het met onbeperkt vakantiedagen en Spotify met puppyverlof.

Een tikkeltje extreem

Daarnaast schetsen de maatregelen een relatief somber beeld van wat er voor nodig is om gelijkheid op de werkvloer te behalen. Moeten alle ouders functioneren als robots, die voor elk menselijk trekje van zichzelf óf hun kind alleen maar één van de ‘hulplijnen’ hoeft in te schakelen.

Zou het niet veel beter zijn om mannen en vrouwen dezelfde kansen te bieden op werk ongeacht het feit dat vrouwen borstvoeding geven en dat nou eenmaal niet gaat vanaf de andere kant van de wereld?

Je persoonlijke leven mag nooit ten koste gaan van je carrière

Simone Stolzoff, Quartz

Maar volgens Quartz moeten we niet té argwanend zijn tegenover het nieuwe beleid. “De boodschap van Pinterest is dat de ontwikkelingen in je persoonlijke leven nooit ten koste hoeven te gaan van je carrière”, schrijft journalist Simone Stolzoff op de website.

En die boodschap wordt natuurlijk ook bevestigd door de HR-afdeling van Pinterest zelf: “Wij geloven dat het ondersteunen van werknemers in al hun facetten, ze uiteindelijk gelukkiger maakt en daarmee ook productiever”, aldus Beth Karlsson. “Om dat te bereiken willen we een werkomgeving creëren waar mensen zich thuisvoelen in alle fases van hun persoonlijke leven.”

Wat goed voor de werknemer is, pakt dus ook positief uit voor het bedrijf. Wij zijn benieuwd of andere bedrijven het vooruitstrevende voorbeeld zullen volgen.

Bron: 
Quartz at Work