Millennial
Foto van Eva Jinek

Op je 30e opnieuw stage lopen, dit is waarom veel millennials dat doen

Je bent eind twintig, hebt een prima baan, goed salaris - maar vindt er geen zak aan. Steeds meer millennials ruilen daarom hun werk in voor een stage. BBC dook erin. En wat blijkt? Dat is niet eens zo’n slecht idee.

Millennial
MillennialUnsplash

Het liefst zou 49 procent van de millennials binnen twee jaar willen wisselen van baan. Dat blijkt uit dit onderzoek van Deloitte waar 42 landen aan deelnamen, waaronder ook Nederland. De twintigers stappen over, omdat ze op zoek zijn naar meer voldoening in hun werk. Via de stageplaats hopen ze een nieuwe baan te vinden in een nieuw werkveld waar zij meer plezier uit halen. 

Voor een deel komt de overstap ook voort uit een 'nu of nooit'-gevoel. En zo gek is dat ook niet. Wanneer je aan de start van je carrière staat, liggen er tal van mogelijkheden aan je voeten. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger een gedroomde carrière switch zal zijn. 

Normaalste zaak

Slecht betaalde, of zelfs onbetaalde, stages worden ook steeds normaler. Hoewel de economie aantrekt, liggen de banen voor starters zeker niet altijd voor het oprapen. Via een stage kunnen dan alsnog allerlei kansen worden gecreëerd om te wisselen van functie. Want: ervaring is alles.

De 32-jarige Alejandro Cavazos is zo'n millennial die zijn baan opgaf voor een stage. Hij gaf leiding aan een team van 25 personen bij een internationaal lasbedrijf in Mexico. Een hoge functie, een auto van de zaak, een mooi maandsalaris, maar de voldoening bleef uit. "Ik dacht bij mijzelf: wat draag ik bij aan de wereld, in deze functie? Maak ik hiermee een verschil? En, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik écht iets bijdraag?" 

Nu werkt hij als stagiaire in een tech hub, een gedeeld kantoor voor technologische startups, in Barcelona. Hij ontvangt een minimum vergoeding van 500 euro per maand. Iedere dag gaat hij op skeelers naar zijn werk omdat hij een auto of het openbaar vervoer niet kan veroorloven. "Al die dingen die ik had, die heb ik nu niet meer. Maar ik mis het totaal niet."

Millennials vs. X

Schrijver en bevolkings-expert Neil Howe heeft een boek over millennials geschreven. Volgens hem past deze trend helemaal bij de karakteristieken van de generatie. "Ze staan open voor verandering en worden graag uitgedaagd." Dat is niet het geval voor alle generaties: "Generatie X had het in de jaren '90 bijvoorbeeld beledigend gevonden om stagiair te zijn op latere leeftijd. Millennials hechten er daarentegen juist waarde aan om een soort mentor te hebben die hen vaardigheden kan bijbrengen," vertelt hij.

Mintern
MinternUnsplash

Deel van de machine

Het verhaal van Alejandro staat niet op zichzelf. Namuli Katumba maakte op haar vierendertigste ook een overstap naar een stage. Na jarenlang werkzaam te zijn als accountant sloeg de twijfel toe. Ze voelde zich een onderdeel van een grote machine - het voelde zinloos. Behalve een goed salaris haalde ze geen enkele voldoening uit haar werk. Ze nam een besluit en diende haar ontslag in. Ze omschrijft de overstap als een van 'geld-gedreven mentaliteit' naar een 'geluk-gedreven mentaliteit'.

Het was het juiste moment om mijn leven om te gooien

Namuli Katumba

De overstap was echter voor beiden niet altijd makkelijk. Salaris inleveren gaat hand in hand met ook een paar stappen terug zetten in je privéleven. Namuli woonde ineens weer met huisgenoten en Alejandro vond geen aansluiting met zijn twintigjarige klasgenoten toen hij na zijn stage begon aan een nieuwe opleiding. 

Toch zijn ze blij dat ze de sprong hebben gewaagd. "Het was het juiste moment om mijn leven om te gooien", zegt Alejandro. Namuli is ook positief en blij met de stappen die ze heeft ondernomen: "Ik had van tevoren nooit gedacht dat geluk er voor mij zo uit zou zien".

Bron: 
BBC