Blake Lively
Foto van Eva Jinek

Ook deze 7 grote namen mislukten ooit gigantisch, dit zijn hun faalmomenten

Bestijg die carrièreladder! En dat betekent keihard op je bek gaan en het daarna met volle overgave opnieuw proberen. Lees hier over de faalmomenten van zeven succesvolle vrouwen, je kent ze allemaal.

Blake Lively
Blake LivelyGetty

Niemand wil op z’n bek gaan, maar je kunt het nou eenmaal niet altijd voorkomen. Toch hoef je hier helemaal niet over in te zitten. Want wat blijkt? Het behalen van succes gaat veel meer over wat je doet nadat je onderuit bent gegaan, dan over de keren dat alles lukt.

Glamour deelt de faalmomenten van zeven bekende succesvolle vrouwen, die dit inzicht stuk voor stuk benadrukken. We delen ze graag met je. Opdat je nooit genoeg rolmodellen kunt hebben. En dat je weet dat je niet de enige bent die met vallen en opstaan haar carrièrepad bewandelt.

Serena WIlliams
Serena WIlliamsGetty

Serena Williams

Ze zette 23 Grand Slam-titels op haar naam - één daarvan zelfs terwijl ze zwanger was - en is daarnaast ook nog eens succesvol ondernemer en modeontwerper. Maar dat betekent niet dat ze altijd wint. Tijdens de US Open-finale verloor Serena Williams van de relatieve nieuwkomer Naomi Osaka. En waar Williams het er zichtbaar moeilijk mee had, weet zij als geen ander dat de beste zijn niet hoeft te betekenen dat je altijd wint.

Williams: “Het is niet de winst die bepaalt of je kampioen bent. Het gaat erom hoe je jezelf herpakt nadat je hebt verloren. Ik ben meerdere keren op mijn bek gegaan. En elke keer sta ik gewoon weer op, stof ik mezelf af, bid ik, en zorg ik ervoor dat ik het de volgende keer beter doe.”

Tina Fey
Tina FeyGetty

Tina Fey

Je kent actrice Tina Fey vast nog wel als Ms. Norbury uit de tiener comedy Mean Girls, waar ze ook het legendarische scenario voor schreef. Of misschien heb je haar laatst de show zien stelen in een sketch van Saturday Night Live (SNL). Maar om deze iconische rollen te kunnen krijgen, heeft ze een lange weg afgelegd in de comedywereld.

Fey: “Voor mijn eerste keer bij SNL schreef ik een sketch over Bill Clinton. Tijdens de doorloop lachte niemand, ik schaamde me dood. Het zweet liep letterlijk over rug. Maar later realiseerde ik me: Oké, dat gebeurde, en ik leef nog steeds. Je moet af en toe mislukken om te realiseren dat je dat óók aan kan.” Fey werkt nog altijd voor SNL en schittert daarnaast in grote comedy’s.

Oprah
OprahGetty

Oprah Winfrey

Dat Oprah de onbetwiste mediakoningin is, daar zijn we het allemaal wel over eens. En als je de podcast Making Oprah hebt geluisterd, weet je dat haar succes niet is komen aanwaaien. In een interview uit 2012 met The Baltimore Sun vertelt ze daarbij dat ze in haar beginperiode bij het televisiestation Baltimore’s WJZ constant het gevoel had dat ze het verkeerd deed. Ze werd routinematig vernederd en kreeg te maken met seksuele intimidatie.

Oprah: “Niet alle herinneringen uit die tijd zijn goede herinneringen. Maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik volwassen ben geworden. Ik werd minder naïef, beter in wat ik deed, en leerde naast de belangrijke aspecten van de sector ook die van het leven kennen.” En zoals we weten, pakte het later allemaal goed uit.

Beyoncé
BeyoncéGetty

Beyoncé

Zelfs iemand zo fearless als Beyoncé is niet tot haar grote hoogte gestegen door alleen maar te winnen. Toen de Queen twaalf jaar was, deed ze met haar groep Girls Tyme mee aan de tv-show Star Search. En ze verloren. 

Beyoncé: “Voordat dit gebeurde, wist ik niet dat je ergens super hard voor kon werken, alles kon geven, en alsnog kon verliezen.” Dat knoopte ze goed in haar oren. “Je bent nooit te goed - of te groot - om te verliezen.” En dat is waarschijnlijk een van de redenen dat haar shows bijna tot in de perfectie goed in elkaar zitten.

Vera Wang
Vera WangGetty

Vera Wang

Vera Wang is een van de meest bekende modeontwerpers ter wereld, maar dat was in eerste instantie niet de loopbaan die ze voor ogen had. Het liefst wilde ze professioneel kunstschaatser worden. En het mooie is dat ze er ook nog eens fantastisch in was. Maar toen ze niet in het Olympische team van de VS kwam in 1986, moest ze deze droom opgeven.

Wang vond een baan in een Yves Saint Laurent-boetiek in New York, en twee jaar later stond ze in Vogue. Haar mislukking is de basis geweest van haar mode imperium. Haar professionele sportverleden gaf daarbij ook de mindset om door te zetten. Wang: “Als schaatser moet je constant vallen en weer opstaan als je beter wilt worden. Je laat je nergens door afschrikken, je doet het gewoon.” En die les heeft ze de rest van haar leven ter harte genomen.

Blake Lively
Blake LivelyGetty

Blake Lively​

Niet alles wat deze wereldberoemde actrice aanraakt, verandert in goud. Zo moest ze in 2015 de webshop van haar lifestyle website Preserve sluiten. Een afgang, scandeerde het in de media. Maar Lively besloot het te zien als een les.

Lively: “Ik weet hoe het eruit ziet, en wat mensen ervan denken, maar het is zoveel erger om energie en tijd te blijven stoppen in iets dat niet de impact heeft waar ik op hoopte. Ik vind het oneerlijk tegenover mijn team als ik het zou voortzetten. We kunnen beter dan dit. Het enige wat ik nu kan doen is iets nieuws bedenken, en sterker terugkomen.”

Lady Gaga
Lady GagaGetty

Lady Gaga

Supertalent Lady Gaga heeft inmiddels een waslijst van 264 awards - en nog eens 577 nominaties - op haar naam staan voor haar muziek- en acteerprestaties. Haar beginjaren verliepen echter allesbehalve soepel. Al naar drie maanden werd ze aan de kant gezet door het platenlabel Island Def Jam Records dat haar in 2006 een contract gaf. Een beslissing waarvan het label jaren later overigens heeft toegegeven spijt te hebben als haren op het hoofd (tja, duh).

Zoals we weten, hield het Gaga niet tegen. Ze steeg uiteindelijk tot grote hoogte bij het platenlabel Interscope Records. Die eerste pijnlijke ervaring stimuleerde haar alleen maar om door te zetten. Gaga: “Ik weet nog goed dat toen ik het hoorde ik alleen maar zei: ‘Mama, laten we naar oma gaan. En daar huilde ik in mijn oma’s schoot. Zij keek me vervolgens aan, en zei: ‘Ik laat je de rest van de dag huilen, maar daarna moet je je tranen drogen. En dan you've got to kick some ass.”

En aan deze laatste noot hebben wij niets meer toe te voegen. Wil je meer faalmomenten van celebrity's lezen? Bekijk dan het hele artikel via de link hieronder.

Bron: 
Glamour