.
Foto van Eva Jinek

Is jouw baas een nachtmerrie? Zo voorkom je dat je op haar gaat lijken

Heb jij zo’n foeterende baas die iedereen de rillingen bezorgt? Kijk uit, want dit heeft ook invloed op jouw eigen gedrag. Dit is wat je er volgens The Huffington Post aan kunt doen.

.
.Getty

Op je tenen lopen, altijd je oren gespitst houden en overal ‘ja’ op willen zeggen. Misschien herken je jezelf wel in deze patronen. En dan ben je zeker niet de enige. Over het algemeen zijn er veel werknemers die vinden dat ze werken voor bazen wiens ethiek niet overeenkomt met die van henzelf. Uit een Amerikaanse enquête uit 2013 bleek dat 41 procent van de werkende bevolking onethische praktijken heeft meegemaakt op hun werk. 9 procent gaf zelfs aan dat ze hun normen en waarden hebben moeten aanpassen vanwege hun baan.

The Huffington Post besloot uit te zoeken hoe ver dit kan gaan. Of je bijvoorbeeld zelf ook zo’n hufter  kan worden door met zo’ baas te werken. En wat blijkt? Verschillende experimenten tonen inderdaad aan dat onbeschoft zijn een ‘besmettelijke’ gedragsvorm is. Hoe meer je getuige bent van onbeschofte praktijken, hoe meer je dat gedrag gaat overnemen. En wanneer het je baas is die dit gedrag uit, is de drempel nog lager.  De Amerikaanse researcher Trevor Foulk spreekt van een ‘trickle-down effect’: we kijken naar degenen die ‘boven’ ons staan en nemen hun gedrag over.

Oké, we horen je denken. Je bent er toch nog steeds zelf bij? Je kunt toch nog steeds zelf bepalen of je ervoor kiest om kritiek te schreeuwen of gewoon op normaal volume praat? En dat klopt natuurlijk. Maar dit is niet altijd een keuze.

Op de automatische piloot

Foulk stelt dat wanneer je in een omgeving werkt waar mensen gemeen zijn tegen elkaar, je hersenen deze plek bestempelen als een omgeving waarin onredelijk gedrag geoorloofd is. De sociale barrières die ervoor zorgen dat je je inhoudt, vallen dan weg. Wanneer niemand in de ruimte ervan opkijkt - of het ongepast vindt - als er een rotopmerking gemaakt wordt, kan zoiets er ook bij jou veel makkelijker uitfloepen. Hetzelfde geldt voor liegen. Wanneer je merkt dat je baas constant liegt, ontstaat er heel gemakkelijk de tendens onder collega’s om elkaar niet alles te vertellen.

Hoewel dit misschien redelijk onschuldig klinkt, is dat het niet. Een belediging, scheldkanon of een sarcastische sneer van je baas is volgens dit onderzoek genoeg om je een lange tijd een rotgevoel te bezorgen. Dit kan zelfs leiden tot lagere productiviteit en het beperkt je in je creativiteit. En dan hebben we het nog niet eens over de nare sfeer op de werkvloer.

En het kan snel gaan. Want volgens de Amerikaanse Jared Montoya, professor op het gebied van leiderschap, is het voor veel werknemers makkelijker is om hun moreel kompas uit te zetten, en zichzelf slecht te gedragen dan met het onrecht te dealen.

Maar de moed hoeft je niet meteen in je schoenen te zakken: met een rotbaas zul je niet per sé meteen een slecht persoon worden. Er zijn natuurlijk dingen die je kunt doen om jezelf te blijven en je eigenwaarde te behouden. Wat helpt is vrienden worden met je collega’s, of ze op z’n minst te vriend te houden Een simpele: ‘Hoe gaat het met je?’ kan vaak al genoeg zijn. Er is bewijs dat een goede band met collega’s stress vermindert, prestaties verbetert, en burn-outs uit de weg gaat.

Zoek een persoonlijke mentor

Zeker als nieuwe werknemer moet je deze tip goed in je oren knopen. Uit het onderzoek van The Huffington Post blijkt dat je dan het meest vatbaar bent om het slechte gedrag over te nemen. Je hebt dan namelijk nog niet de ervaring om te zien dat het schofterige gedrag van de baas een patroon is. Zit je in zo’n situatie? Probeer dan een soort ‘mentor’ te zoeken op je werk: iemand die alle greepjes van het vak én de sociale normen kent.

Helaas lopen er nog te veel onredelijke en zelfs gemene bazen rond op de wereld, dus grote kans dat je in dit verhaal herkent. We hopen dat je er iets aan hebt. En mocht je nu wél een hele fijne baas hebben, want die zijn er natuurlijk ook, dan zijn we heel blij voor je! Het kan namelijk heel veel erger.

Wil je het hele artikel lezen van The Huffington Post? Dat kan via de link hieronder.

Bron: 
The Huffington Post