Koffie
Foto van Eva Jinek

De 5 vragen die je absoluut moet stellen tijdens je volgende sollicitatiegesprek

De één is een natuurtalent, terwijl de ander het angstzweet over z’n rug voelt lopen. Maar, ook solliciteren kan je leren! Met deze 5 vragen kom je niet alleen zelf goed uit de verf, maar kom je óók de belangrijkste dingen te weten over je nieuwe baan.

Solliciteren is en blijft een vak apart
Solliciteren is en blijft een vak apartUnsplash

Na een vragenvuur van je potentiële nieuwe baas is de beurt aan jou. Dat is niet alleen de laatste kans om je te onderscheiden van andere sollicitanten, maar ook hét moment om te voorkomen dat je onderweg naar huis met een hoofd vol onbeantwoorde vragen zit. Maar welke vragen zijn belangrijk?

Alison Green heeft als werkgever al duizenden sollicitatiegesprekken gevoerd, en vertelt aan The Cut dat ze vaak genoeg meemaakt dat sollicitanten eigenlijk helemaal geen vragen hebben. “Onbegrijpelijk”, zegt ze. “Vaak solliciteren mensen voor een fulltime job. Een baan die van grote invloed is op je dagelijks leven en het verdere verloop van je carrière. Daar moet je toch vragen over hebben.”

Om te zorgen dat jij niet de volgende sollicitant wordt zonder vragen of juist met een lijstje cliché vragen op de proppen komt, geeft Green je vijf belangrijke dingen mee voor je eerstvolgende sollicitatiegesprek.

1. Wanneer is een werknemer succesvol? En hoe meten jullie dat?

Met deze vragen kom je erachter wat écht belangrijk is voor je nieuwe werkgever. Aanvankelijk denk je misschien: ‘trap ik niet een open deur in?’ Want, als je gewoon voldoet aan de functiebeschrijving, dan zit het allemaal wel goed. Toch?

Maar toch is het zeker geen gekke vraag. Vaak worden voor bepaalde functies al jaren dezelfde beschrijvingen gebruikt en kan het zomaar zijn dat er door de jaren heen heel wat is veranderd. Of dat de HR-medewerker de functie net wat anders omschrijft dan dat het er op de werkvloer aan toegaat.

Ook kan het zijn dat er een rijtje aan taken en verantwoordelijkheden opgesomd worden, maar dat een paar domineren binnen je functie. Ben jij even blij dat je deze prioriteiten van te voren al weet, dan dat je er gaandeweg achter komt dat het taakje dat jij het meest afraffelt nou net hetgeen blijkt waar je beoordeeld op wordt.

2. Met welke uitdagingen krijg je als werknemer te maken?

Hoewel je natuurlijk rete benieuwd ben naar de leuke aspecten van je nieuwe baan, is het ook belangrijk om te vragen naar de uitdagingen of eventuele problemen waar je voorgangers of collega’s mee te maken hebben gekregen.

Is er bijvoorbeeld net een reorganisatie op de afdeling geweest? Of zijn er voor jou net 3 collega’s uitgevallen met een burn-out, dan weet je dat dit een heikel punt is en dat je goed je eigen grenzen moet bewaken.

Vraag jezelf af wat voor jou belangrijk is.
Vraag jezelf af wat voor jou belangrijk is.Unsplash

3. Als je terugdenkt aan mensen die deze functie eerder hadden, wat onderscheidde de goede mensen van de geweldige?

Deze vraag is een typisch gevalletje ‘goed uit de verf komen zonder jezelf direct de hemel in te prijzen’. Het laat zien dat je graag tot die groep van ‘geweldige mensen’ wilt behoren en dat je benieuwd bent hoe je dat kan bereiken. En laat dat streberige nou net zijn waar veel werkgevers naar zoeken!

Mooie bijkomstigheid, een nieuwe werkgever zal je door deze vraag ook een iets genuanceerder beeld geven over wat presteren voor hen betekent. Is dat simpelweg voldoen aan de functiebeschrijving of word er van je verwacht dat je tot in de late uurtjes (onbetaald) doorwerkt?

4. Vraag niet om het vragen. Vraag jezelf af wat er voor jou echt toe doet.

Hoewel het ontzettend belangrijk is om vragen te stellen, is het nooit een goed idee om alleen maar te vragen omdat dat er ‘zogenaamd bij hoort’. De vragen die je stelt, moeten je daadwerkelijk aangaan. Daarom is het een goed plan om bij voorbaat jezelf af te vragen wat voor jou belangrijk is. Zijn dat de werkzaamheden, de werksfeer, of de doorgroeimogelijkheden?

Vervolgens kan je hier je vragen op aanpassen. Zo kom jij niet alleen te weten waar je geïnteresseerd in bent, maar krijgt de werkgever ook een duidelijk beeld van jouw prioriteiten en wensen.

5. Wat zijn de volgende stappen na het sollicitatiegesprek?

Natuurlijk deed je al een klein vreugdedansje toen je positieve respons kreeg op je sollicitatiebrief. En deze opwinding zal er na een goed gesprek met je potentiële werkgever er zeker niet minder op worden. Maar voordat je huppelend het pand verlaat, vergeet niet  om te vragen naar de vervolgprocedure. Het zou toch jammer zijn als je iedere minuut van de eerste dagen erna op je telefoon kijkt omdat je hoopt op dat ene verlossende bericht. Het geeft enorm veel rust om te weten wanneer je een bericht kan verwachten.

Bovendien hoef je je op die manier ook niet bezwaard te voelen als je na twee weken nog niks gehoord hebt en besluit een belletje te plegen. Door duidelijke afspraken te maken, weet je precies wanneer het moment daar is om aan de bel te trekken!

Kortom, zorg ervoor dat je op een rijtje hebt wat je zoekt en wat je wilt weten. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk!

Bron: 
The Cut