Single carrièrevrouw
Foto van Eva Jinek

Als vrouw zonder kinderen moet je maar flexibel zijn op de werkvloer

Eerder waren we al bekend met carrière barrières zoals het glazen plafond en de glazen klif, nu mogen we er eentje toevoegen aan het rijtje van dubbele standaarden op de werkvloer. Eén die volgens Huffpost juist vrouwen zonder partner en kinderen benadeelt.

Single carrièrevrouw
Single carrièrevrouwBroadly, Stock Photos Beyond the Binary

Ja, je leest het goed. Ook vrouwen zonder gezin of partner lopen tegen ongelijke behandeling aan op de werkvloer. Zij krijgen te maken met een hogere werkdruk, minder flexibiliteit en soms zelfs lager salaris, vergeleken met hun collega’s. Hoe dit precies zit, vertelt Huffpost, die sprak met single vrouwen die hiermee te maken hebben. 

"Er werd continu van mij verwacht, dat ik tot laat zou blijven en avonddiensten zou werken, omdat mijn baas twee kleintjes had", vertelt Sophie. "Men ging er standaard vanuit dat ik buiten werk om geen andere afspraken of sociale verplichtingen had." 

Een andere vrijgezelle vrouw moet steevast op feestdagen werken, want haar collega's met gezinnen zouden deze vrije dagen "harder nodig hebben" dan zij. Ook HuffPost-schrijver Monica Torres kreeg te maken met een manager die discrimineerde. Hij vond klaarblijkelijk dat ze geen extraatjes verdiende: "Ik zou geen opslag krijgen of extra vakantiedagen, omdat ik geen kinderen moest onderhouden." 

Jij hebt vast niks beters te doen

Sociaal psycholoog Bella DePaulo herkent het fenomeen en heeft het een naam gegeven: 'singlism'. Dit slaat op het steevast stereotyperen, stigmatiseren, en discrimineren van vrijgezellen, met name op de werkvloer. Ze schreef er zelfs een boek over. 

De oorzaak van het fenomeen, heeft te maken met een hardnekkige overtuiging over het vrijgezelle bestaan, legt DePaulo uit. "Mensen gaan er vanuit dat je geen leven hebt, als je geen partner of gezin hebt". Auch.

Dit is natuurlijk alles behalve waar. "Singles hebben familie, vrienden en interesses waar ze tijd aan besteden", zegt DePaulo. Volgens haar is de aanname ook nog eens volkomen onzinnig: "De werkvloer draait om werk. Hoe vaak je eerder weg mag of wanneer je op vakantie gaat, zou gelijk op moeten gaan voor iedereen. Elke werknemer moet gelijk behandeld worden, ongeacht zijn of haar burgerlijke staat." 

Toch zijn er dus vrouwen die met de gevolgen van het stigma moeten leven. Zij krijgen vaker de ongewilde klussen en onhandige werktijden op hun bord, omdat collega's met kinderen worden ontzien. Hun verantwoordelijkheden als partner of ouder lijken daarmee belangrijker dan de tijdsbesteding van alleenstaande collega's. 

Andere kant van de medaille

Natuurlijk belicht Huffpost ook de 'positieve kant' van het bestaan zónder partner op de werkvloer. Voor sommige vrouwen pakt het voordelig uit, omdat ze de flexibiliteit hebben om keihard aan hun carrière te werken. Sommige moeders voelen zich genoodzaakt om offers te maken op werk, om voor hun kind te zorgen. Bovendien krijgen de vrouwen zonder kinderen soms eerder kansen toegereikt, omdat ze beter in het plaatje passen van 'de carrièrevrouw'. 

Toch lijkt dit eerder een voorbeeld van de obstakels waar moeders tegenaan lopen, dan dat het een voordeel voor vrijgezelle vrouwen betreft. Bovendien is dit verschijnsel juist een bevestiging van het stigma, dat er verwacht wordt dat alleenstaande vrouwen zich flexibel opstellen.

Een oplossing

Vooralsnog lijkt het lastig voor vrouwen om duidelijke grenzen te stellen op de werkvloer, schrijft Huffpost. Zeker als ongelijke behandeling het gevolg is van een breder maatschappelijk geluid: dat vrijgezel zijn afwijkt van de norm. Maar zoals voor veel maatschappelijke thema's geldt, helpt het als meer mensen erover praten. 

Huffpost biedt stof tot nadenken. Zo blijkt dat niet alleen moederschap, het glazen plafond en de loonkloof thema's zijn waar vrouwen op de werkvloer mee te maken krijgen. Ook je relatiestatus kan invloed hebben op hoe je behandeld wordt. Of dit ook voor mannen geldt, vertelt het verhaal van Monica Torres niet. Maar daar zijn we stiekem wel benieuwd naar.

Bron: 
Huffpost