"We moeten onze kracht gebruiken om traditionele genderstereotypen te doorbreken."
Foto van Eva Jinek

Aan het roer van ‘s werelds best verkochte pc-game staat deze topvrouw

Ontmoet Helen Chiang. Zij staat aan het hoofd van Minecraft en gebruikt haar positie om stereotypes over vrouwen in de gamewereld te doorbreken. Dat doet ze zo.

"We moeten onze kracht gebruiken om traditionele genderstereotypen te doorbreken."
"We moeten onze kracht gebruiken om traditionele genderstereotypen te doorbreken."Twitter

Hoewel hordes kinderen er vroeger van droomden om hun favoriete sportheld te ontmoeten, zijn inmiddels veel Nederlandse kinderogen gericht op vlogger Enzo Knol. Dit internetfenomeen maakte bijna duizend Minecraft-video’s. En hij is zeker niet enige liefhebber van deze game. Over de hele wereld zijn er meer dan 144 miljoen exemplaren verkocht en spelen maandelijks 74 miljoen mensen het spel.

Voor de leken onder ons, het gaat hier om een computerspel waarbij interactieve digitale werelden worden gebouwd. En je kan dit spel zowel individueel als samen met je maatjes spelen. De liefde voor games is onder mannen vaak groter dan onder vrouwen.  Logischerwijs is de game-industrie daarom een redelijk mannenbolwerk. Maar sinds januari 2018 staat er een vrouw aan het hoofd bij Microsoft Minecraft, namelijk Helen Chiang.

“Het aantal vrouwelijke en mannelijke spelers Minecraft spelers ligt nagenoeg gelijk, en dat is vrij ongebruikelijk in de gamewereld,” vertelt Chiang aan Quartz. “Het is erg belangrijk voor ons om de kracht van het merk te gebruiken om die traditionele genderstereotypen te doorbreken.”

Universeel en inclusief

Chiang doet er alles aan om de gamewereld aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Een belangrijk strijdtoneel in deze queeste? Het sollicitatieproces. “Ik merkte dat ze bij HR heel gauw zeggen: ‘Ik begrijp niet waarom deze persoon zo’n groot gat in zijn werkgeschiedenis heeft’."

Je moet de moeite nemen om verder te kijken dan alleen iemands cv.

Helen Chiang

Chiang probeert ze nét een stukje verder te laten kijken dan hun neus lang is. Ze zegt dan bijvoorbeeld: "Ze zijn gewoon met zwangerschapsverlof geweest en hebben deze tijd genomen om een stabiele omgeving te creëren voor hun nieuwe kroost. Het is niet alsof ze op een ellenlange vakantie zijn gegaan. Je moet de moeite nemen om verder te kijken dan alleen iemands cv."

“Nu hebben we in het team steeds meer terugkerende moeders,” vertelt ze trots. Want volgens Chiang betekent een tijdelijke afwezigheid vanwege zwangerschap echt niet dat deze vrouwen minder toegewijd waren. “Het betekent alleen maar dat ze naast hun carrière ook andere prioriteiten hebben, en dat is oké.”

We moeten ook buiten de lijntjes kunnen denken

Als vrouw werkzaam zijn in een mannenwereld, blijft toch een vak apart. “Tijdens mijn tijd bij Microsoft heb ik twee kinderen gekregen, dus ik weet hoe moeilijk het kan zijn om weer terug te keren op de werkvloer,” vertelt Chiang. “Hoewel mannen natuurlijk niet te beroerd zijn om zich in te leven, begrijpen ze toch niet écht wat zo’n tijdelijke afwezigheid met een vrouw doet.”

Er meer in het leven is dan alleen maar werken.

Helen Chiang

Maar ook voor andere loopbaanonderbrekingen moet ruimte zijn, vindt Chiang. Want na onze studies rollen we vaak direct in een baan, om vervolgens nooit meer tijd te nemen voor iets anders. Chiang: “Of het nu gaat om ouderschapsverlof of een sabbatical, we moeten mensen de kans geven er even tussenuit te kunnen gaan, zonder dat ze helemaal opnieuw moeten beginnen.”

“We moeten erkennen dat er meer in het leven is dan alleen maar werken. Ik vind het juist geweldig dat mijn werknemers ook een leven buiten kantoor hebben. En ik weet dat ze vol nieuwe energie en plannen terugkomen bij ons. Dan zijn ze maar wat bereid om extra hard voor te werken.”

Het buitenbeentje zijn is oké

Chiang was altijd een vreemde eend in de bijt, maar dat heeft haar veel opgeleverd. “Ik heb er meer empathie door gekregen. Ik geef veel om mensen en ik ben altijd bereid om te luisteren. Ik kan me goed in iemand anders verplaatsen en dat is belangrijk. Ik denk echt dat - vooral in de technologiesector - empathie echt nog een lange weg te gaan.”

Een mooi interview met een vrouw die we stiekem best als baas zouden willen hebben. Lees via de onderstaande link het hele interview op Quartz.

Bron: 
Quartz