Trumo en Kanye West knuffelen elkaar
Foto van Eva Jinek

We hadden Kanye’s lofzang aan Trump best kunnen zien aankomen

Kanye West’s lofzang aan president Trump tijdens zijn bezoek aan de Oval Office zorgde voor veel verontwaardiging. Maar zo verrassend is zijn adoratie voor deze president eigenlijk helemaal niet, meldt nieuwssite Vox.

Toegegeven, het was een bizarre meeting voor Oval Office-begrippen. Het komt niet vaak voor dat er in deze ruimte wordt gescholden, informeel wordt geknuffeld en de gast maar kan blijven doordenderen met zijn eigen verhaal. Maar afgelopen donderdag mocht Kanye West het allemaal toen hij was uitgenodigd voor een werklunch bij Donald Trump.

Dit kwam Kanye doen

Kanye, of tegenwoordig eigenlijk ‘Ye’, was uitgenodigd om onder meer te praten over zijn ideeën over de hervorming van het rechtssysteem, werkgelegenheid in de binnensteden en het geweld in moordstad Chicago. In plaats daarvan hield de rapper een monoloog waarin hij vertelde waarom hij in Trump gelooft (‘als hij de Trump’s Make America Great Again-pet draagt voelt hij zich Superman’). Maar hij sprak ook over hoe het voor hem was om op te groeien zonder vader, zijn huwelijk met Kim Kardashian en armoede onder de zwarte bevolking.

Trumo en Kanye West knuffelen elkaar
Kanye West geeft Donald Trump tijdens hun meeting spontaan een knuffel.Getty

Veel sterren vallen over zijn uitspraken, waaronder Ye’s collega-rapper T.I. die op Instagram post dat hij zich schaamt dat hij ooit met Kanye heeft samengewerkt. Maar ook 50Cent en Diddy hadden een ander beeld van hem. Want tja, leg het maar eens uit. Kanye beschuldigde in 2006 George W. Bush ervan niets te geven om de zwarte bevolking van Amerika. En nu zegt hij ineens dat hij van een president houdt die weigert om white supremacists te veroordelen.

Wat de twee met elkaar gemeen hebben

Vox-redacteur Rebecca Jennings is minder verrast. En wijst ons in haar artikel op de gelijkenissen tussen de twee celebrities. Trump staat bekend om de wolkenkrabbers met zijn naam erop en zijn penthouse die honderd miljoen dollar waard is en die hij heeft volgepropt met goud en marmer. Voor Kanye - zelf ook enorm bezig met het creëren en onderhouden van zijn imago - is Trump de koning als het gaat om personal branding.

Donald Trump en Kanye West vlak nadat Trump de verkiezingen van 2016 won.
Kanye West sprak zijn steun al eerder uit aan Donald Trump. Hier feliciteerde hij hem met de verkiezingszege van 2016.Getty

En het is niet iets wat de rapper er een beetje bij doet. Als het om zijn imago gaat, zit hij er bovenop. Kanye heeft bijvoorbeeld volledig de touwtjes in handen als het gaat over wat er naar buiten komt over zijn relatie met Kim Kardashian. Hij bepaalt alleen al wat Kim draagt, hoe ze haar haar doet en wat ze op instagram post.

Beide mannen hebben dezelfde drang om in de spotlights te staan, stelt Jennings. En dat is het niet alleen. Wat misschien nog wel het meest aantrekt is hun gedeelde obsessie met grootsheid. Of beter gezegd: het uitstralen daarvan. En als je met deze ogen naar de twee mannen in de meeting kijkt, zie je ineens dat ze veel meer met elkaar gemeen hebben dan je op het eerste gezicht zou zien.

Bron: 
Vox