Unsplash
Foto van Eva Jinek

In Texas denk je nu wel twee keer na voordat je een dick pic verstuurt

Een Amerikaans onderzoek toont aan dat 46 procent van de vrouwen wel eens een ‘dick pic’ heeft ontvangen: een ongevraagde foto van iemand’s banaan. Texas pikt het niet langer. 

Unsplash
In Texas zijn 'dick pics' nu verboden.Unsplash

Een Amerikaans onderzoek toont aan dat maar liefst 46 procent van de vrouwen wel eens een ongevraagde foto van het mannelijke geslacht heeft ontvangen: een zogeheten ‘dick pic’. Wetgevers in Texas pikken het niet langer en besloten hier iets tegen te doen, zo schrijft Vox.

Als een man ongevraagd een foto stuurt van zijn geslachtsdeel, kan hij daar een boete voor krijgen van wel 500 dollar. Dit geldt voor smsjes, e-mails, berichten op dating apps en sociale media.

Vrijheid van meningsuiting?

De wet is zaterdag 7 september in werking getreden en heeft tot nu toe alleen maar tot meer vragen geleid in de Amerikaanse staat: valt het versturen van zo’n foto niet onder de vrijheid van meningsuiting? Hoe weten we precies van wie de ‘dick’ in de ‘pic’ is? En wat als een vrouw een foto verstuurt van haar vulva, is dat dan net zo erg? 

Overigens lijkt dat laatste nou niet écht een probleem. Zo verstuurde deze vrouw naar 40 mannen op een dating app een foto van haar vulva. En wat bleek? De meeste mannen vonden dit alleen maar leuk en konden niet wachten om haar te ontmoeten…

Heeft het zin?

Of het nou werkelijk gaat lukken om mannen te beboeten voor het versturen van een foto van hun banaan, is dus nog maar de vraag. Maar de wet laat in ieder geval zien dat dit soort gedrag écht niet oké is.

Bron: 
Vox