Foto: Getty Images
Foto van Eva Jinek

Amerikanen delen hun vreemdste dromen over Trump (met hilarisch resultaat)

Wat je politieke overtuiging ook is, iedereen droomt wel eens. Daarom vroeg deze psychotherapeut aan Amerikanen om hun Trumpdromen op te schrijven. En dat levert een bonte verzameling van dromen op. Van nachtmerries tot licht erotische fantasieën.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Je bent aan het dromen en denkt opeens: what the hell doet mijn baas/ buurman/ schoonmoeder nou in mijn droom? Herkenbaar? Nou, bij steeds meer Amerikanen verschijnt president Trump in hun nachtelijke visioenen. Psychotherapeut Martha Crawford was heel nieuwsgierig naar deze dromen over Trump, en verzamelde ze daarom op haar blog genaamd 45 dreams.

Mijn moeder ging trouwen met Donald Trump

Zoals we allemaal weten zijn dromen vaak compleet bizar. Zo ook degene over de president. Lees maar even mee.

Trouwen met Trump
Wat dacht je van de droom - of nou ja eerder nachtmerrie - van deze persoon: “I droomde dat mijn moeder ging trouwen met Donald Trump. Net voor de bruiloft probeerde hij mij te versieren! Het was een hele realistische droom. Ik had twee dagen nodig om bij te komen.”

Trump in de modder
Soms zijn de dromen juist heel grappig. Zoals deze: “Een paar weken geleden droomde ik dat Trump langs de kant stond bij een football-wedstrijd. Een football-speler was aan het oefenen. Trump probeerde het veld op te rennen om de bal voor zijn neus weg te schoppen, maar hij miste en viel in een modderpoel. Vervolgens probeerde hij te doen alsof er niets gebeurd was. Geweldige droom.” 

“Ik droomde dat hij echt een nucleaire oorlog begonnen was”

Op de knop gedrukt
En dan heb je ook nog de doodenge dromen, zoals deze: “Ik droomde dat hij werkelijk op de knop gedrukt had en een nucleaire oorlog begonnen was. Gelukkig was dit de enige droom die ik ooit over Trump heb gehad.”

Nog meer dromen
45 dreams is niet de enige blog die dromen over Trump bijhoudt. Op de website idreamoftrump.net verzamelt dromenonderzoeker Kelly Bulkeley bijzondere dromen over de president. En daar zitten ook een paar hele positieve tussen.

Een fijn gesprek met Trump
Zoals de droom van een 62-jarige vrouw uit Oklahoma: “Ik droomde dat ik bij een etentje was en Trump was er ook. Het was een fijne avond. Na een tijdje stond ik op, om even ergens anders te gaan zitten. Trump stond ook op en kwam naast me zitten. Ik vroeg hem hoe het met hem ging, en hij gaf een diep en inhoudelijk antwoord. We praatten een tijdje. Ik had het gevoel dat we klikten: het was een oprecht en eerlijk gesprek. De kamer veranderde in een bed en we vielen in slaap. Toen ik wakker werd merkte ik dat hij zijn been over me heen had gelegd. Ik viel weer in slaap. Toen ik opnieuw wakker werd, lag hij bovenop me te slapen. Het voelde niet als een seksuele ervaring, maar wel intiem. Hij stond op en had nog steeds dezelfde kleren als de avond ervoor aan. Hij zei dat hij een huis voor me zou kopen.”

“Ik voelde opeens een sterk seksueel verlangen naar Trump”

Trump heeft ook gevoelens
De vrouw die dit heeft gedroomd, schrijft erbij: “Ik viel die avond in slaap terwijl ik aan het lachen was om grappige tweets over Trump. Na deze droom besefte ik me dat ik moet onthouden dat Trump ook gevoelens heeft. Ook al is hij een narcist.”

“Hij was zo aardig!”

En dan heb je nog deze droom van een 53-jarige vrouw uit Florida: “Ik zat achterin een grote auto. Trump zat achter het stuur. We zaten lekker met elkaar te praten. Terwijl we reden, voelde ik opeens een sterk seksueel verlangen naar Trump. Het verraste me compleet. Ik ben geen fan van Trump. Maar in de droom was hij een hele aardige man. Hij parkeerde de auto in een garage.  Een paar voorbijgangers herkende hem en begonnen met hem te praten. Hij lachte heel veel. Ik was echt verbaasd hoe aardig hij was.” 

Zo blijkt maar weer eens: wat onze politieke voorkeur ook is, dromen doen we allemaal. En tja, wat je precies droomt kan je niet controleren. Ook niet als het gaat over president Trump. 

Wil je meer Trumpdromen lezen? Klik dan op de linkjes hieronder.

5 januari 2018 16:30
5 januari 2018 16:30